Glazba

Glastonbury 2013. godina: 10 najboljih nastupa!

Foto: facebook.com/glastonburyfestival
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/glastonburyfestival
Foto: facebook.com/glastonburyfestival

Četrdeset i treći rođendan Glastonburyja neki su slavili sa skriptom u ladici i slušalicama u ušima zahvalni na snimkama s Youtubea, drugi su razbili kod odlaznog signala, uživo prateći Glastonbury s BBC-a. Broj izvođača, kao i cijena ulaznice, četveroznamenkasti su. Šanse za odlazak na festival koji je rasprodan u nekoliko sati ravne su nemogućem. Međutim, redakcija Zihera se potrudila izdvojiti 10 najboljih nastupa – što po našem mišljenju, što po mišljenju kritičara.

10. THE HORRORS novim singlom Elixir Spring najavili album

Karakteristično mračnu svirku Horrorsi su osvježili iznenađenjem. Riječ je o premijernoj izvedbi pjesme Elixir Spring koja se nalazi na njihovom novom albumu.

9. Kvalitetan zvuk benda ALT-J

Guardianovi novinari nisu bili blagonakloni prema britanskom alternativnom indie pop kvartetu. Nastup su okarakterizirali kao monoton, ali za kvalitetu zvuka imali su samo riječi hvale. Potpisujemo.

8. MUMFORD & SONS upozorili da su došli zbog zabave

Puni samopouzdanja Englezi su nastup započeli pjesmom Lover’s Eyes. Neprestano su komunicirali s publikom koja im je uzvratila neumornim skakanjem i vriskovima.

7. AZEALIA BANKS opravdala mjesto na cool listi časopisa NME

Američka reperica pokazala je što možemo očekivati za mjesec dana u Šibeniku. Doza bahatosti, neonske boje i feminizirani plesači u pozadini zaokružili su nastup Azealie Banks.

6. Casual svirka VAMPIRE WEEKENDA u dnevnom boravku

Nastup Vampire Weekenda bez nedoumice možemo proglasiti najopuštenijim na ovogodišnjem Glastonburyju. Dečki su vjerojatno pozornicu uređenu kao dnevni boravak zamijenili vlastitim. Bilo kako bilo, očekivanja su ispunjena i žedne uši utažene.

5. CHIC pokazali što su mislili pjesmom Dance, Dance, Dance

Svirku američkog disko benda najbolje opisuje riječ radost. Dobro raspoloženje Nilea Rodgersa i puno plesa formula su koja Chicu donosi dominaciju na prvom danu velikog festivala.

4. Političke insinuacije povučenih Engleza, PORTISHEAD

Melankoličnu svirku Portisheada razbio je element iznenađenja u obliku pozadine s Davidom Cameronom. Svoju su kvalitetu pokazali izvrsnim nastupom, a skromnost odjavnom rečenicom Thank you so much. I hope it was all right.

3. Goin’ crazy – DIZZEE RASCAL, ovaj put bez Robbija Williamsa

Teško da postoji bolje rješenje za zagrijavanje publike prije Arctic Monkeysa od engleskog repera. Ludi reflektori i još luđi Dizzee Rascal na Glastonburyju su stvorili atmosferu rave partyja.

2. INmusic u velikom, ARCTIC MONKEYS

Engleska je četvorka na Glastonbury donijela identičnu set listu onoj koju su prikazali prošli tjedan na Jarunu. Iako su svirkom na INmusicu osvojili kritičare, na Piltonskom su festivalu pokazali da mogu puno, puno više. Dinamičnom svirkom opravdali su status miljenika publike.

1. Tko čeka, taj dočeka ROLLING STONESE

Do prekjučer, iza njih je bila 51 godina karijere i nijedan nastup na Glastonburyju. Međutim, na sreću 170 000 obožavatelja to se promijenilo. Rolling Stonesi su publiku počastili svirkom koja je trajala više od dva sata te uključivala novu pjesmu pod nazivom Glastonbury girl.

Be social

Komentari