Glazba

hISTeRIAna fest dovodi perjanice istarske glazbene scene u Tvornicu kulture

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Rovinj Music Lab u Tvornicu kulture donosi hISTeRIAna fest u sklopu kojeg će 19. svibnja ove godine nastupiti Letronika, Barbara Munjas Calligraphy, Barbari i TheLink20. Barbari su bend nastao na samom početku 2013. godine. Nekolicina članova novonastalog benda, uključujući i Barbaru Munjas, godinama je bila dio poznatog istarskog benda Gustafi. Odmah 2013. godine objavljuju svoj prvi album “Monfiorenzo Undeground”, koji zajedno s drugim albumom “Santa Barbara” iz 2014. godine nailazi na podršku publike i kritike. No ono gdje su Barbari po mnogim mišljenjima u punom sjaju je live izvedba. Posljednji koncert u Zagrebu ovaj je bend održao 2015. tako da je Histeriana fest prava prilika da ih se opet čuje. Barbari su: Barbara Munjas, Alen Bernobić, Dino Kalčić, Ivan Benažić Benza, Luka Berić i Eric Vojak.

Posljednja faza kretanja Barbare Munjas kroz glazbu dovodi je do točke gdje zajedno s Alenom Bernobićem i Markom Kalčićem pokreće “Barbara Munjas Calligraphy”. I Alen i Marko su iznimno talentirani i kreativni glazbenici, sposobni izraziti svoju glazbu i emociju kroz razne instrumente. Obojica su u životu surađivali, i još uvijek surađuju, s mnogim umjetnicima te posjeduju iznimno otvoren i širok pogled na glazbu što ih lišava ograničenosti u stvarlaštvu. U posljednjih godinu dana nakupilo se pjesama čiji je broj i više nego dovoljan da bi tvorio sadržaj albuma. Snimanje albuma je u fazi pripreme, a uskoro ulaze u studio. Uskoro se može očekivati i predstavljanje prvog singla, a kako zvuči uživo publika će moći poslušati u Tvornici kulture.

TheLink20 (čita se “delinkventi”) su rovinjski cover band koji se 2003. godine po prvi puta okupio na rovinjskom trgu i to u sastavu Dino (vokal), Benza (gitara), Milli (gitara), Luka (bas) i Tonči (bubanj). U posljednjih 15 godina nikada nisu svirali van rockerskog okvira te su ostali vjerni distorziji. Danas bend čine Massi (vokal), Dino (gitara), Benza (gitara), Ang (bas) i Teo (bubanj).

Malo koji glazbenik, bez obzira na staž i iskustvo voli da se njegov novi bend/projekt nastao suradnjom više iskusnih i poznatih glazbenika naziva supergrupom. Međutim, kada su u pitanju ĐanaŠegon (ex Kultura, SuperNeon, Free Tibet), Marko Kalčić (Svadbas, Ruiz, Barbari), Goran Salvi (Nola, Barbari) te najtraženiji producentski tandem danas u Hrvatskoj Jura Ferina i Pavle Miholjević (Svadbas), u najmanju ruku treba obratiti pažnju na njih i njihovu suradnju ostvarenu pod imenom Letronika. Ova veoma iskusna ekipa trenutno radi na albumu “Fancythings… you don’t have at home” koji planiraju predstaviti na jesen ove godine. Publici će se uskoro predstaviti singlom Love, pjesmom izuzetno plesnog ritma u elektro indie pop maniri s naglašenim grooevom. Prvi koncertni nastup Letronike možete podržati u Tvornici upravo u sklopu Histerianafesta!

Ulaznice za Histeriana fest u pretprodaji možete nabaviti po cijeni od 40 kuna, dok će na dan koncerta upad biti 60 kuna. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Dirty Old Shop, Rockmark i www.entrio.hr.

Be social

Komentari