Film

Horrible Bosses: Jesu li zaslužili nastavak?

Vrijeme čitanja: 2 minute
foto:facebook.com/horriblebosses
foto:facebook.com/horriblebosses

Horrible Bosses je komedija iz 2011.  koju često dobijete kao prijedlog nakon što pretražujete web u potrazi za informacijama o datumu izlaska novog nastavka Hangovera. Početnih 35 pretvoreno je u 209 milijuna sakupljenih širom svijeta, Kevin Spacey, Jennifer Aniston, Colin Farrell kritika je obilježila epitetom “solidno” za izvedbu  njihovih uloga napasnih šefova,  a gledatelji su imali priliku saznati što može poći po zlu ako se oni, kao i junaci ovoga filma, odluče sukobiti sa svojim nadređenima na malo drugačiji način.

I sve su to bili dovoljni razlozi koji su scenariste nagnuli na rad u cilju novog nastavka. Jason Bateman, Charlie Day i Jason Sudeikis već su potvrđeni za repriziranje svojih uloga, Jamie Fox je u pregovorima a tko će biti ljudi koji će protagonistima ovog puta zagorčavati život, još nije otkriveno. Ono što nas malo obeshrabruje u vezi novog nastavka je pitanje odabira onih koji će predstavljati “one zločeste”. Upravo su oni u prvijencu napravili onu razliku koju kod takvih laganih komedija očekujemo kako se ne bi zapitali na što smo upravo potrošili sat i pol. Nadajmo se zato dobroj glumačkoj ekipi koja će iznjedriti priču od koje ne očekujemo neke veće promjene. I neka bude alergijskih reakcija (uvijek jadan kikiriki za sve ostane kriv).

Zaslužuje li jedna tako mlaka komedija onda nastavak? Bez obzira na veliku zaradu, od ovih smo imena više očekivali. Redatelj Seth Gordon je u međuvremenu okrenuo ploču i pokušao sa Identity Thief,  Jasona Batemana postaviti kao zaštitni znak svojih komedija koje početni potencijal naposljetku nisu uspijevale ostvariti. Horrible Bosses bi se mogao opisati kroz tek nekoliko dobrih trenutaka koji ne mogu činiti prevagu za drugi dio.  Jer na kraju nismo dobili ni crnu komediju s prikladnim likovima, ni onu za obiteljske večeri pa čak ni onu koju izaberete kad se nađete s društvom jednu subotu koju ste odlučili provesti uz kokice a ne alkohol. Šefovi, zaposlenici i profesionalni ubojica izgubili su se negdje na putu u prvom djelu a nitko nam ne garantira da nećemo gledati još veći fijasko u nastavku.

Be social

Komentari