Knjige

Hrvatski pisci u prestižnom američkom književnom časopisu

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Šestero hrvatskih pisaca objavljeno je u prestižnom američkom časopisu McSweeney’s Quarterly. Naime, ovaj poznati američki časopis za književnost i kulturu u svom je najnovijem broju objavio temat o suvremenoj hrvatskoj prozi. Objavljeni su prijevodi na engleski tekstova  Gordana NuhanovićaTee TulićDamira KarakašaOlje Savičević IvančevićZorana Ferića i Bekima Sejranovića. Predgovor tematu napisao je Josip Novaković.

Hrvatski temat u McSweeney’s Quarterlyju potaknula je McSweeney’sova urednica Heidi Julavits nakon gostovanja na prvom izdanju književnog festivala Lit Link u organizaciji Hrvatskog društva pisaca koji se održao u Zagrebu, Rijeci i Puli 2013. godine, a prijevod na engleski poduprlo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Književni časopis McSweeney’s Quarterly izlazi od 1998., a pokrenuo ga je poznati američki pisac Dave Eggers koji je istovremeno osnovao izdavačku kuću McSweeney’s. U toj su izdavačkoj kući svoje radove objavljivali autori poput Davida Fostera Wallacea, Joyce Carol Oates i Stephena Kinga. McSweeney’s također planira objaviti roman Olje Savičević Ivančević Adio kauboju i debitantski roman Bekima Sejranovića Nigdje, niotkuda.

Be social

Komentari