Glazba

Iceage potvrdio premijerni nastup u Hrvatskoj!

foto: last.fm
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
foto: last.fm
foto: last.fm

Danski punk-rockeri, poznati po svojim energičnim nastupima i žestokim pjesmama, prvi puta dolaze u Hrvatsku, odnosno u Zagreb. Kopenhagenska četvorka dolazi u naše krajeve povodom promotivne turneje, gdje dečki predstavljaju svoj novi, drugi po redu album ”You’re nothing”, koji je izašao u veljači ove godine.

Iceage je jedan mlad sastav, osnovan 2008. godine u Kopenhagenu, kada je većina članova bila još u svojim ”teen” godinama. Od samog početka djelovanja, postali su prepoznatljivi po svojem sirovom, britkom i dinamičnom zvuku, gdje se kombiniraju utjecaji poput The Stoogesa, Ramonesa ili Dead Kennedysa. Osim navedenih utjecaja, dečki ubacuju razne kombinacije noisea, post-punka, hardcore punka, čime postižu jedan netipičan zvuk na europskoj glazbenoj sceni. Svoj debitantski album ”New Brigade” izdali su 2011. godine uz pomoć produkcijske kuće ”Tambourhinoceros”, međutim Iceage već 2013. godine prelazi na moćnu i poznatu nezavisnu produkcijsku kuću ”Matador”, što je samo potvrda talenta ovog sastava.

Dečki iz Kopenhagena će nastupiti u Zagrebu, 30.9.2013 (ponedjeljak) u KSET-u, a cijena ulaznica je 45 kuna u pretprodaji i 60 kuna na dan koncerta, a karte se mogu kupiti na uobičajenim mjestima kao što su Rockmark ili Dirty Old Shop.

Be social

Komentari