eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

pjesme
8. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 25 minute Naši ljubitelji Eurosonga, Patrik, Eva i Helena, poslušali su sve pjesme s ovogodišnjeg natjecanja i za vas sačuvali svoje dojmove.

Intervju

Domagoj Šimek: “Ne razmišljam o inspiraciji, uđem u studio pa kaj se desi”

domagoj
Foto: Filip Bušić
Vrijeme čitanja: 3 minute

Domagoj Šimek, vokal poznatih zagrebačkih bendova She Loves Pablo i Muscle Tribe Of Danger And Excellence, objavio je svoj četvrti solo singl uz pripadajući videospot, pjesmu Born In A Gutter. Singl će se naći na njegovom nadolazećem prvom solo albumu koji izlazi za etiketu Dostava Zvuka. U startu zamišljen kao akustično izdanje, na snimanjima prerasta jasno zadane okvire. Jedinstven pristup svakoj pojedinoj pjesmi nastaje iz Domagojevog studijskog eksperimentiranja s Leonardom Klaićem, sve prisutnijim producentom mlađe generacije.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, svoju publiku će počastiti dvostrukom nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu 5. kolovoza predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo na warm up danu, 1. kolovoza, nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Sa Šimekom smo kratko pretresli festivalske i ostale uspomene, planove za budućnost, razgovarali smo o novom singlu i razlogu zašto se voli Ferragosto JAM festival.

Video za tvoj četvrti singl Born in a Gutter je vani. Reci nam nešto više o videu i samoj pjesmi.

Spot je snimao Andrija Ražnatović, a pjesmu Leo Klaić. Snimanje spota je bilo zabavno jer nemrem gledati u oči mog kolegu Nenada (koji mi je bio suborac u spotu), a da se ne nasmijem. A pjesma k’o pjesma, nema neke posebne priče vezane za nju. Dođem s idejom i snimamo pa kaj se desi.

Aktivno radiš na materijalima za svoj solo album. Odakle crpiš inspiraciju za solo materijale?

Ne znam, ne razmišljam o inspiraciji baš puno. Što više tome daješ pažnje, manje inspiracije imaš.

Na ovogodišnjem izdanju Ferragosta nastupit ćeš dva puta. Što sve publika može očekivati od nastupa s bendom i tvog solo nastupa?

Sa She Loves Pablom planiramo odsvirati neke pjesme koje nismo svirali jako dugo, tako da se tome veselimo. A solo koncert, pa ništa, moje akustične pjesme i možda par obrada. Ležerno.

Možeš li izdvojiti neku anegdotu ili dragu uspomenu s nekog od festivala na kojem si nastupao?

Propao sam kroz stejdž jedne godine. Znam da si na to ciljala. Direkt na mali mozak i lijevi mali prst. Danas sam dobro. (smijeh)

Ferragosto JAM se tijekom godina izdvojio od ostalih domaćih festivala zbog neponovljive atmosfere i publike koja i aktivno pridonosi tijeku festivala. Što je tebi najdraže kod Ferragosta?

Užasno je puno poznanika, nemreš ostati sam i da ti bude dosadno ni da hoćeš. Cijelo vrijeme je neka akcija, pa se kupaš malo, pa koncerti, pa smrdljivi šator, pa opet ispočetka.

Kad netko kaže ljeto, koja ti pjesma pada na pamet?

Meni i par frendova je jedna ostala debelo ukopana u glavu, a to je Reef i Summer’s in Bloom.

Kad možemo očekivati izlazak tvog solo albuma? Trebamo li vjerovati glasinama kako publika može očekivati čak duplo izdanje?

Stvarno ne znam, ne žurim se. Da nema mog dragog prijatelja Markana koji me gura, ovo bi bilo duplo sporije. Dupli album je već sada ogromna vjerojatnost s obzirom na to da sam snimio pola akustičnog i pola žestokog.

Čime bi se bavio da ne stvaraš glazbu?

S obzirom na to da još ne živim od glazbe, bavio bi se ovim čim se bavim trenutno. Dajem glas za svakakve stvari, da ne ulazim u detalje, ‘živim’ od glasa.

Gdje te nakon Ferragosta možemo slušati?

Stvarno nemam pojma, malo se gubim u koncertima koji su dogovoreni s Pablom, Muscle Tribeom i evo sada solo s ovim bendom. Nadam se što prije završiti taj album pa da se to čuje s cijelim bendom.

Koja ti je najranija uspomena vezana uz glazbu?

Lupao sam po klaviru kao jako mali i imao pjesmu di sam na refrenu urlao ‘OBALNA STRAŽA’! Užasno smiješno mi je sad to, koliko je random. Kakva obalna straža jebote?

Pratiš li sagu Bačić – Šimleša? Smatraš li da su u domaćoj glazbenoj industriji prisutna dvostruka mjerila i da pjevači i pjevačice nisu tretirani jednako?

Ne pratim i svatko je individualno odgovoran za svoj uspjeh ili neuspjeh.

Hvala ti Domagoj, vidimo se na Ferragosto JAM festivalu.

Vidimo se.

Slavljeničko deseto izdanje festivala održat će se na Orahovačkom jezeru gdje će od 3. do 6. kolovoza na pet pozornica nastupiti više od 30 izvođača. Popis predvode poznate veličine domaće i regionalne scene među kojima se ističu Bajaga i Instruktori, Pips, Chips & Videoclips, Elemental, Neno Belan i Fiumens, Krankšvester, Lovely Quinces, Repetitor, Sajsi MC, Mašinko, Jonathan, Bolesna braća i mnogi drugi.

(Visited 551 times, 1 visits today)
Be social

Komentari