Istaknuto
21.05.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova godina - novi ja. Naravno da ne - koliko god želio da taj statement bude točan. Isto to je mislio i Celeste koji godinama štanca iste albume. Kod mene i dalje siječanj izlazi debelo u godini.

24.04.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute U siječnju je svjetska glazbena scena ponovno procvala. Mjesečna doza popa popisala je sve povratke, alternativna uzbuženja i nove pop hitove.

Film

Izraelski ‘Synonymes’ dobitnik Zlatnog medvjeda na Berlinaleu, Velika nagrada žirija za Françoisa Ozona

18.02.2019. Ziher.hrFoto: facebook.com/berlinale
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Na 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu izraelski film Synonymes je proglašen za dobitnika Zlatnog medvjeda za najbolji film. Ova izraelsko-francusko-njemačka koprodukcija bavi se temom i identitetom jednog Izraelca koji je emigrirao u Francusku.

Filmu je glavna tema vodilja ona imigrantska.

Drugu prestižnu nagradu – Veliku nagradu žirija – dobio je francuski film Grace a dieu Francoisa Ozona. Taj film bavi se problematikom zlostavljanja u Katoličkoj crkvi.

Srebrnog medvjeda za najbolju mušku ulogu dobio je Wang Jingchun, a najbolju žensku Yong Mei. Oboje su svoje uloge odigrali u filmu Doviđenja, sine moj.

Hrvatska koprodukcija Bog postoji, njegovo ime je Petrunija Teone Strugar Mitveske i Šavovi Miroslava Terzića dobitnici su nagrada neovisnih žirija.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Komentari