novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Izvještaj – Jonathan (Rijeka): Ponovno opravdana sva očekivanja

Foto: Monika Bračević / Muzika.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Povratak iz Amerike

Nakon desetak koncerta u Americi Jonathan se vratio u svoju rodnu Rijeku. Jučer u kasnim večernjim satima Pogon kulture vrvio je mnoštvom, što starije, što mlađe publike koja je s veseljem čekala još jedan odličan nastup ovog riječkog indie rock benda.

Glazbeni dijalog s publikom

Nekoliko minuta poslije 22 i 30 na pozornicu polako su jedan po jedan pristizali članovi benda, a naposljetku i sam Zoran Badurina, zvan Ziro. Svoj nastup započinju s hitovima Who Lies To Whom i Wake Up Call. Već na prve zvukove ovih pjesama publika je odgovorila vedrim klicanjem i plesanjem popraćenim tihim pjevušenjem. Koncert se tijekom večeri nastavio u istom tonu s Way To Go, Moments, Pictures, Seasons, Hands i Try To Get Even.

Tijekom cijelog nastupa bilo je vidljivo koliko Jonathan voli biti na pozornici i uživa u nastupanju pred publikom te koliko ljubitelji njihove glazbe cijene njihov trud. Što je kraj bio bliže atmosfera je bila sve uzavrelija, a svoj vrhunac je doživjela mega hitovima I Never Meant To Be There i Heaven. Za savršen kraj, kao točka na i stavljena je svima poznata Maggie kojom su se još jednom oprostili od Rijeke, naravno pritom obećavši i brz povratak.

darko petković
Foto: facebook.com/thebandjonathan
Skoro pa bez mane

Ukratko, ničega nije falilo, od pozitivno nabijene energije do odlične interakcije s publikom. Sama setlista je bila veoma dobro isplanirana te je sadržavala neke od najvećih hitova Jonathana sa sva tri njihova albuma. Uz to, u povremenim pauzama od energičnog izvođenja Zoran je zabavljao publiku svojim pošalicama i dogodovštinama iz Amerika. Mogli bismo reći da je to bio jedan vrlo kvalitetan koncert kojim su Jonathan još jednom dokazali da su sve svoje komplimente i titule zasluženo dobili.

Jedina mala zamjerka jesu pomalo nepristojni ljudi koji su nepoštivanjem tuđeg osobnog prostora, guranjem i dobacivanjem pomalo vulgarnih, nazovimo to komplimenata glavnome frontmanu grupe. Osim ove zamjerke koja mi je na trenutke ometala uživanje u nastupu doista ne mogu naći nijednu drugu manu, stoga ako želite doživjeti dobar rock koncert toplo preporučam da barem jednom odete uživo vidjeti ovaj bend i doživjeti njihovu nevjerojatnu energiju.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari