Glazba

Izvještaj – Karma To Burn: Poput reprize dobrog filma

facebook.com/pages/Karma-To-Burn
Vrijeme čitanja: 2 minute
facebook.com/pages/Karma-To-Burn
facebook.com/pages/Karma-To-Burn

Ne znam ni sam koliko sam puta pogledao svoj najdraži film, no znam da me uvijek mogao zabaviti, iako zabavljenost njime ima tendenciju padati ako ga se gleda prečesto. Kod koncerata je slična situacija. Nemate doduše priliku previše puta pogledati isti bend, ali ako već odlazite na koncert drugi put, to samo potvrđuje činjenicu da ste prvog puta barem malo uživali. Karma To Burn nije auditivna verzija mog najdražeg vizualnog djela, ali uvijek pruža sličan užitak. Nemojte misliti da govorim o enormnom uzorku nastupa, jer bend sam gledao dva puta, međutim bendu je ovo bio barem četvrti zagrebački koncert unazad pet-šest godina. Unatoč tome, popularnost im ovdje nije uspjela doseći negativan trend, jer publika vjerojatno zna da će za mali novac dobiti vrlo dobar, ali šablonski stoner rock koncert.

Iako je, nakon bubnjara prošle godine, ove zamijenjen i basist pa je umjesto Richa Mullinsa uskočio atipični Rob Halkett, nije se pretjerano promijenila kvaliteta zvuka, no bend je osakaćen za dobar dio uvjerljivosti na pozornici.

Ne znam, možda se prošle godine, unutar nekoliko sati koliko je kasnio koncert benda, uspio stvoriti popriličan hype, te je pritom iščekivanje poraslo i stvorilo odlično okruženje za fenomenalan i energičan koncert. Priča je ta da su dijelovi opreme i kombi morali ostati na granici sa Srbijom, te je netko iz KSET-a tada zapičio do Vukovara po članove benda i dio opreme koji je bio odobren. Sjećam se scene kako u prepuni KSET kroz publiku ulazi bend s pojačalima i gitarama, uštekava opremu i počinje s repertoarom. Jednostavno oduševljavajući prizor.

Sada nije bilo tako, atmosfera se za razliku od prošlog puta trebala nešto sporije izgraditi, ali na kraju ipak jest izgrađena. Jednostavno, ali vrlo dobro odsvirana ne prezahtjevna glazba odiše svačim što smo već toliko puta vidjeli. Kao dobar film kojeg ste gledali nekoliko puta i u kojem još uvijek primijećujete nove stvari.

Kako nisam zagriženi fan benda, ne znam previše o tome koje su pjesme odsvirane i kolika je bila generalna kvaliteta setliste. Kada bih i bio, vjerojatno bi se našao u istoj situaciji, gotovo svi nazivi pjesama nose brojeve, tako da je poimenice vrlo teško zapamtiti neku specifičnu stvar. Predstavljao se novi album, „Arch Stanton“, tako da je za razliku od prošle godine, ovogodišnja setlista bila obogaćena i novim stvarima.

Stoner je iz nekog razloga počeo jako dobro prolaziti kod nas, to se događa već neko vrijeme i nije pretjerana novost. Izgleda da Karma To Burn osjeća to, pa se iz istog razloga i vraća, a ovdašnja publika zna da će za vrlo malu cijenu ulaznice (40/50 kuna) dobiti vrlo dobru izvedbu. Kada bi na kraju godine dodijeljivali nagradu za Best Buy koncert godine, nastup dotične gospode kotirao bi vrlo visoko.

Be social

Komentari