Glazba

Izvještaj – Neno Belan & Fiumens: Koncert za cijelu obitelj

neno belan i fiumens
Foto. Adela Mrnjaus/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Subotu smo proveli u Domu sportova uz koncertno slavlje puno veselih gostiju. Neno Belan & Fiumens uz tri i pol sata programa i goste poput Massima, Maje Posavec, vokalnog sastava Akvarel i ostalih glazbenika proslavili su dvadeset godina stvaranja, zajedničkog djelovanja i prijateljstva.

U tišini su se Neno Belan i trio Fiumens popeli na vrh pozornice i započeli nježniji, prvi set pjesama. Puna dvorana Doma sportova srdačno je pozdravljala i u glas pjevala pjesme Pričaj mi, Bambina, Ulicama grada, Ivona i Dani ljubavi. Bilo je predivno slušati publiku kako odzvanja dvoranom.

neno belan i fiumens
Foto. Adela Mrnjaus/Ziher.hr
Drugi set prolazi za tren

Drugi set pjesama započinje s mojim gruntanjm, ali raspoloženje mi se znatno popravlja kako se repertoar privodi kraju. Taj, u mojim očima nesretni, drugi set pjesama uključivao je i video projekciju u pozadini. Vizuali su mogli biti malo bolji, ali o ukusima se ne raspravlja. Ostani uz mene izvođena je bez saksofona i to mi je zapravo jedina velika zamjerka u cijelom koncertu. Dionica na klavijaturama zamijenila je saksofon, no po mom mišljenju to nije išlo u prilog pjesmi. Nakon razočaranja zbog izostanka saksofona uslijedilo je Vino noći koje je u meni znatno podiglo atmosferu i prisjetilo me na predivnu izvedbu u društvu Josipe Lisac prije godinu dana. Rijeka snova i Dugo toplo ljeto priveli su drugi set pjesama kraju, prošli su u trenu što je jedino moglo značiti da se dobro zabavljamo.

neno belan i fiumens
Foto. Adela Mrnjaus/Ziher.hr

Pauzu između drugog i trećeg seta pjesama ispunio je glumac Damir Lončar u zadatku da publiku upozna sa zanimljivim podacima o bendu, dogodovštinama, svirkama i zabavnoj statistici. Tako smo saznali koliko su Neno Belan i Fumensi u dvadeset godina prešli kilometara, koliko gitara su izmijenili, koliko puta su pješice morali po benzin do crpke, koliko paketića žica su potrošili, koliko su se puta posvađali i pomirili i koliko puta su izgovorili riječ Ivona za vrijeme svojih nastupa. Opušten i komičan uvod u treći set pjesama najavio je i goste.

neno belan i fiumens
Foto. Adela Mrnjaus/Ziher.hr
Dolaze gosti, vrijeme je za ples

Treći set pjesama, ujedno i najdulji, predstavio je mnoge goste. Glazbenici, glumci i prijatelji izmjenjivali su se na pozornici, a tamo gdje vlada ljubav, događaju se lijepe stvari. Baš kad smo pomislili da više nema iznenađenja, posvjedočili smo zarukama sretnog para. Vokalna skupina Akvarel s Nenom je izvela a capella pjesmu Samba i ti, te su tijekom sljedećih nekoliko pjesama sudjelovali u izvedbi. Maja Posavec pretvorila je Ponoćna zvona u predivan duet, a čuli smo i Tvoj glas. Tu je publika već bila rasplesana i atmosfera se penjala ka vrhuncu.

Massimo pokreće sveopće oduševljenje svojom pojavom, a publika se prepušta ritmovima Zar više nema nas. Ako je u publici bilo onih tvrdoglavo statičnih, izvedba pjesme Ella E je to promijenila. U ovom trenutku više ništa drugo nije bilo bitno, svi su pjevali i plesali, ljubav se širila dvoranom. Osim Surke i Ivana Pešuta, bilo je tu još gostiju glazbenika koji su uvelike pridonijeli podizanju atmosfere i izvođene pjesme obojili u neko novo ruko. Sunčan dan, Rock galama, Điri điri, Kavanna i Stojim na kantunu samo se neke od pjesama koje smo imali prilike čuti do kraja ovog bogatog koncertnog događanja.

Neno Belan i Fiumensi pripremili su predivno rođendansko slavlje dvadeset godina karijere i uspjeli ga koncipirati tako da svaki član obitelji doživi svoj trenutak zabave. Bilo je sadržaja za najmlađe uz ples glumaca iz predstave Čarobnjak iz Oza, a i edukativni momenti uz koje je publika mogla saznati nešto više o svojim najdražim izvođačima. Organizacija je bila precizna i temeljita, razglas je bio vrhunski, a atmosfera koju su domaćini pokrenuli zarazno pozitivna. Neno Belan je uz Đavole i Fiumense podario mnoge hitove, moćne balade i ljubavne himne. Ovaj koncert bio je lijep primjer iskrenog prijateljstva i ljubavi prema glazbi na domaćoj sceni.


Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari