Glazba

Izvještaj – Pozitivan koncert: S.A.R.S najavio solo nastup, Bare se obrušio na stanje u državi

Foto: pozitivankoncert_facebook.com/pozitivankoncert.jpg
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: pozitivankoncert_facebook.com/pozitivankoncert.jpg
Foto: pozitivankoncert_facebook.com/pozitivankoncert.jpg

U tmurnu i hladnu subotnju večer pozitiva Pozitivnog koncerta sjela je i više nego dobro. Quassar, S.A.R.S., Urban&4, Goran Bare i Majke mjesecima su najavljivani kao izvođači pa se tako, očekivano, dvorana Doma sportova brzo popunila.

S.A.R.S. je digao na noge  one koji su sjedili na tribinama i rasplesao pijanu i raspoloženu publiku na parketu. Karizmatičnost vokala Željka Kraljevića probijala se tijekom svake pjesme do publike. Nešto ima u toj ljubavnoj vezi S.A.R.S-a i zagrebačke publike. Par puta se zahvalio na podršci koju S.A.R.S. uživa u Zagrebu  te zbog činjenice da je videospot pjesme Lutka s novog albuma ”Kuća Časti” najviše puta pregledan upravo kod nas. Tijekom njihovog (nažalost) kratkog nastupa, ruke publike su svako malo bile u zraku. Masa je plesala i pjevala u glas pjesme kako sa starog, tako i s novog albuma. Dvoranom su, među ostalima, tutnjale pjesme Debeli lad, Perspektiva, Rakija, To rade… No, najveće oduševljenje izazvala je vijest da će 26. ožujka imati solo koncert u Tvornici kulture.

Nakon pauze, na pozornicu su izašli Urban & 4. Publika je ovoga puta bila vidno mirnija, tu i tamo se našla neka ruka u zraku. U početku je bilo problema sa ozvučenjem, ali su tehničari brzo sredili stvar. Urban se poprilično često obraćao publici, nekima je to čak i zasmetalo pa se osoba u publici u jednom trenutku zaderala ”Šuti i pjevaj!”, na što se rulja oko njega grohotom nasmijala. Iako je Urban davnih dana dokazao svoju kvalitetu, jednostavno je veći gušt slušati ga u intimnijoj atmosferi, usprkos njegovom skakutanju po pozornici i kontaktu s publikom. Moglo se i primjetiti da publika nije odavala reakciju oduševljenja na prve pjesme, ali su onda uslijedili taktovi svima dobro poznate ”Budi moja voda”. Tada su se Urban i publika poneseni užarenom atmosferom stopili u jedno i cijelu pjesmu otpjevali zajedno.

Baretu i Majkama pripala je čast da zatvore koncert. Nakon što se Bare teturajući uspio dovući do mikrofona, svirka je mogla početi. Ono što sigurno nikome nije promaklo je činjenica da je Bare bio vidno zgažen. U nekim situacijama toliko da je nekoliko sekundi ležao na podu (ili je to bio izrazito loš performans), a ostatak koncerta bi nekontrolirano mlatio rukama po zraku.  Nakon otpjevanog ”Grešnika”, najavio je Krvarim od dosade , a zapravo je uslijedila Fantastična vatra. Ali, u takvom stanju, tko bi ga krivio? Publika je najbolje reagirala na pjesmu ”Budi ponosan”, koju je i sam Bare prilično energično otpjevao. Potom se gospodin Bare odlučio osvrnuti na s***e od države u kojoj živi, kojoj je dodijelio još par krasnih epiteta. Publika je njegov komentar dočekala ovacijama i gromoglasnim pljeskom. Potom se publici obratio s izjavom: ”Vi ste moja djeca. Ja sam vaše dijete. Svi smo mi djeca.”, Nakon Baretovog monologa, repertoar se nastavio hitovima Iz sve snage, A ti još plačeš, Vrijeme da se krene i pjesma koju već znaju ptice na grani – Teške boje.

Kada se sastave svi dojmovi može se reći da je bilo solidno. Pojedinici su prokomentirali kako je izbor izvođača bio bolji prošle godine, ali sudeći prema popunjenosti Doma sportova, organizatori su i ove godine prilično pogodili s odabirom izvođača. Poslušati ovakva četiri izvođača za 50 kuna je u današnje vrijeme rijetka prilika, stoga je ovo bio odličan odabir svih onih koji su se te subote uputili u Dom sportova.

Be social

Komentari