Intervju

Two Faces Of Gala: Upoznajte mlade stonere zagrebačke rock scene!

Foto: Emil Čančar
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: Emil Čančar
Foto: Emil Čančar

Nakon što smo prisustvovali njihovom zadnjem koncertu, željeli smo doznati nešto više o bendu pa za početak predstavljamo sastav: Borna Maksan (vokal) na gitari, Nikola Rimac na basu, Sven Stažić a.k.a. Tajkunjara na bubnjevima i Vid Hajsan na klavijaturama. Dečki su do sada izdali dva EP-ja, prvi je ni manje ni više nego ”Two Faces Of Gala”, a drugi nosi naziv ”Middle Sections”. Oba su dostupna na njihovoj bandcamp stranici. Iza sebe nemaju puno godina, ali imaju nagradu kao što je Mega Muzika Fender Award 2011. za najbolji mladi rock bend i nastupe na Beograd Garage Fire Festivalu i MUNfestu te nastupe po zagrebačkim klubovima kao što su Tvornica, AKC Attack, Vip club, Močvara…

U intervjuu koji su dali za Ziher.hr, saznajte detalje vezane za ovaj perspektivan mladi bend.

Pošto neki čitatelji nisu upoznati s vašim bendom možete li reći nekoliko rečenica o sebi?    

Trenutno četveročlani zagrebački rock bend, proveo većinu svog postojanja u Kustošijanskoj 266, preko puta restorana „Lav“, u prostoriji koju zovu Pakao, jer to i je. Postoje od 2011. Izdali dva EP-a za Sinišu im dragog te se nadaju da će im se vratiti nada u postizanje trogodišnjeg plana (tajni plan).

Prije par dana nastupali ste u zagrebačkom Vip clubu, dojmovi?

Bilo je ok. Od zvuka do cuge, prosjek prosjeka. Ništa ne dobiše, prosječno uživaše! Bit će dobrih fotki, čisto prostora radi!

Nakon što je pjevač Vito napustio bend, gitarist Borna je uskočio na njegovo mjesto, hoće li tako ostati ili imate u planu održati audiciju za novog vokala?

Borna je i prije i za vrijeme Vite pjevao, tako da nećemo tražit nikog novog. Osim možda neku drugu gitaru. Terce, jel…

Kako protiče stvaranje novog albuma, je li bilo svađa, krvi, šaka?

Iako nismo u fazi ”ajmo radit novi album”, počeli smo raditi nove stvari začuđujućim intenzitetom i čak željom! Vidjet ćemo što će od toga završiti na albumu. Vjerojatno sve. Nije bilo krvi i šaka, bilo je malo suza.

Foto: Emil Čančar
Foto: Emil Čančar

Odakle crpite inspiraciju za novi album?

Iz života nam jadnoga!

Na zadnjem nastupu otpjevali ste neke pjesme koje će se na njemu naći, znate li otprilike kada  će biti gotov?  

Kad ga uzmemo za ozbiljno + tri mjeseca..

Hoće li biti na engleskom, hrvatskom ili kombinacija jednog i drugog?

Mislim da će biti kombinacija jednog i drugog, ali tko to zna. Sudeći prema trenutnom stanju na engleskom, možda netko počne učiti Španjolski.

Imate li u rasporedu neke nastupe izvan Zagreba?

Za sada (sljedeća 2-3 tjedna) nemamo ništa u planu, kako u Zagrebu tako i van njega. Možda nešto uleti. Možda, bilo bi pametno početi slat mejlove…

Neki Galu uspoređuju s bendom ”Queens Of The Stone Age”, što vi mislite o toj usporedbi?

Apsolutno se slažem. To je tako, kada čuješ muziku koju bi i sam htio svirati. I trajat će, dok  nešto ili netko ne zamijeni njihovo mjesto. Teško moguće, ali nadam se da ćemo se u narednim godinama uspjeti maknuti od svega.

Koji su vaši glazbeni uzori i koliko su utjecali na stvaranje vas kao glazbenika?

Vid: Jerry Lee Lewis najviše, on me naučio i podsjeća me s vremena na vrijeme da klavir, koji sam već više puta htio ostaviti i početi se baviti drugim instrumentom, može pošteno razvaljivati na sve moguće načine. Naravno, njegov način mi se posebno svidio. Vjerujem da će me dovesti do vlastitog stila izvedbe.

Sven: U biti ne mogu precizirati neki glazbeni uzor jer se oni s vremenom mijenjanju kako ljudi sazrijevaju, ali u zadnje vrijeme posvetio sam više pažnje bendovima kao što su Converge, Them Crooked Vultures i Black Keys. Nespojiva kombinacija, znam.

Borna: Black Flag, Birthay Party, Grinderman, QOTSA, Hendrix, Lanegan, Gories.

Nikola: Glazbeni uzori su se mijenjali sa vremenom. To je jedna kombinacija velikih basista i bendova koje sam slušao kroz to vrijeme. Od imena bi izdvojio Rage Against The Machine jer sam tada odlučio između instrumenata krenuti s bas gitarom.

Be social

Komentari