Glazba

Izvještaj – R O G I i Paul Cherry: Sanjivi oproštaj od ljeta

paul
Foto: Jelena Vojinović
Vrijeme čitanja: 2 minute

Petak nas je bogatom ponudom društvenih događanja uveo u produženi vikend koji smo jedva čekali. Svima koji su odlučili da ih jučer put vodi u Kulturni centar Mesnička danas je sigurno jako drago. Indirekt festival zadnje je trzaje ljeta ostavio Zagrebu uz dva glazbenika koja su po prvi put nastupala u Hrvatskoj.

Sanjivi beogradski kantautor R O G I bio je zadužen za probijanje leda, a Paul Cherry je sa svojim super bendom pružio publici vrlo lijepo glazbeno iskustvo u opuštenoj atmosferi predivnog prostora Kulturnog centra Mesnička.

paul
Foto: Jelena Vojinović

Simpatičan i nasmiješen R O G I pozdravio je dobro raspoloženu publiku i otkrio kako mu je ovo prvi nastup u Hrvatskoj. Okupljenima je prezentiran materijal s odličnog albuma “U međuvremenu”, bilo je tu i nekih polu obrada integriranih u autorske pjesme. Publika ga je između pjesama pozdravljala glasnim uzvicima i njihala se uz sanjive ritmove pjesama. Najefektnije izvedena pjesma je ona koja je najavila kraj koncerta – Ono Što Odmiče uz završne stihove otpjevane na četiri različita jezika dalo je večeri čarobnu notu.

R O G I stvara predivnu glazbu no ono što mu nedostaje je bend zato što bi bend dao puninu njegovom zvuku koja je u petak nedostajala, a bila je vrlo osjetna tek kada je Paul Cherry započeo sa svojim nastupom. R O G I je najavio i sam kako u budućnosti možemo očekivati nastupe uživo uz pratnju benda. Tome bi zaista voljela posvjedočiti jer u mojoj glavi jedino što Rogiju nedostaje je jedan beogradski Tandara.

paul
Foto: Jelena Vojinović

Paul Cherry, njegov peteročlani bend i magija popeli su se na pozornicu uz zvukove pjesme Hello Again. Koncertni prostor bio je ispunjen do maksimuma, ali gužva nikome nije smetala. Paul je uputio pozdrave opuštenoj i rasplesanoj publici te nas uveo u svoje glazbene čarolije. Ono što me ugodno iznenadilo je kontrola vokala koju Paul Cherry posjeduje. Sve dionice bile su predivno otpjevane, a vokalne improvizacije bile su dozirane. Članovi benda sastavljeni od basiste, dvojice bubnjara i dvojice klavijaturista dodatno su podizali raspoloženje. Nisam pronašla mane u njihovom nastupu. Imali su moju pozornost od prve do zadnje pjesme.

Indirekt festival je organizacijom ovog malog koncerta u Zagrebu postigao pun pogodak. Ograničen broj karata i vrlo intimna i obiteljska atmosfera dobro raspoložene publike u predivnom prostoru uz dva vrlo zanimljiva glazbena imena zvuče kao formula za uspjeh. Da je koncert zaista bio tako dobar mogu potvrditi posjetitelji koji su još dugo nakon koncerta ostali čagati uz tematski prilagođenu zvučnu kulisu DJ Dom Smitha.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari