Glazba

Izvještaj: Rens Argoa i Pars Petrosa iz KSETa krenuli na put prema svemiru

Foto: Petra Kaić / Fotosekcija KSET
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Petra Kaić / Fotosekcija KSET
Foto: Petra Kaić / Fotosekcija KSET

Kako to izgleda kada Rens Argoa i Pars Petrosa ukrste gitare imali smo prilike čuti i vidjeti u Ksetu prošli petak. Odlična svirka dva veoma zanimljiva benda natjerala je nažalost samo najtvrdoglavije i najupornije glazbene entuzijaste na put prema Unskoj. Intimna atmosfera i ogromna količina pozitivne energije obilježili su petak iza nas.

Foto: Petra Kaić / Fotosekcija KSET
Foto: Petra Kaić / Fotosekcija KSET

Strogo su se držali objavljene satnice. Zagrebački Rens Argoa razbio je blijedi žamor, a putovanje na valovima glazbe moglo je početi. Skromna i simpatična trojka izvodila je stvari sa svoja dva albuma, s većim naglaskom na novijim materijalima. Projekcija svemira i apstraktnih linija savršeno se uklopila sa svjetlima i doziranom količinom dima, što je pridonijelo tome da na trenutke pomislim kako je i sam bend magična projekcija koncerta iz svemira. O konkretnim primjesama određenog glazbenog žanra nema govora, svako determiniranje vodilo bi k ograničavanju. Ono što se moglo iščitati iz glazbe Rens Argoe jest da su na njih utjecali žanrovi math i stoner rocka, bilo je tu i post rock elemenata umotanih u psihodelične vizije putovanja malenog broda po nemirnim morima. Izazvano oduševljenje u polupopunjenom prostoru KSETa glasna publika nije mogla sakriti, a osobno ne bi imala ništa protiv da je set lista bila dulja.

Foto: Petra Kaić / Fotosekcija KSET
Foto: Petra Kaić / Fotosekcija KSET

Pauza od petnaest i kusur minuta trebala je biti dovoljna da se neodlučna gomila iz parkića preseli u unutrašnjost, no to se baš i nije dogodilo. Pars Petrosa se penje na stage i kratkotrajnim trzajima daje naslutiti da nas čeka nešto posebno. Svirka je započela chantanjima koja su vodila na sam rub uzbrkanih valova. Iz pjesme u pjesmu publika se pomalo prorjeđivala što me iskreno rastužilo jer smatram da su zaslužili više pažnje, no samom bendu to nije nimalo zasmetalo. Maksimalno uživljeni i sretni slikali su glazbene pejzaže pred našim očima, vodili su nas u svoj čaroban svijet. Ovaj psihodelični rock and roll, koliko je god sam po sebi predivan, teško je slušljiv u petak navečer. Njihove pjesme savršeno bi poslužile za popunjavanje etera Radio Studenta u četiri ujutro i to zaista mislim na najbolji mogući način.

Scena nam je bogata kvalitetnim izvođačima, o tome već i vrapci na grani pjevaju, a sam event je to potvrdio. KSET je prošlog petka udomaćio dva perspektivna benda. U mojim očima se mlada Rens Argoa u cjeloukupnom dojmu uzdigla iznad iskusnije Pars Petrose. Žanrovski je sve to tu negdje, poveznice su vidljive, pa prevladavaju tek nijanse.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari