Film

Jack Nicholson i Hayao Miyazaki odlaze u mirovinu!?

Foto: facebook.com/pages/Jack-Nicholson
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/pages/Jack-Nicholson
Foto: facebook.com/pages/Jack-Nicholson

Glumačka 76-godišnja legenda, Jack Nicholson, prema svemu sudeći, odlazi u mirovinu, prenosi RadarOnline.com.

Jedan od najpoznatijih i najnagrađivanijih glumaca ikad navodno više nema namjeru glumiti u filmovima, a kao razlog brojni američki mediji navode glumčevu nemogućnost pamćenja dugih rečenica! Hollywoodska legenda, čija karijera traje već više od pet desetljeća, povukla se u mirovinu bez velike pompe.

“Jack je bez velike pompe i medijske pratnje otišao u mirovinu. Tako je odlučio sam iz jednostavnog razloga, a to je njegovo slabo pamćenje dugih rečenica, bez kojih se ne može glumiti i što se od njega nerijetko traži”, izjavio je izvor za RadarOnline.com. Međutim, premda je činjenica kako Nicholson nije snimio film još od 2010. godine i How Do You Know romantične komedije s Reese Witherspoon, Owenom Wilsonom i Paulom Ruddom, isto tako je činjenica kako samo Radar ima izvor za ovu vijest, pa stoga mnogi fanovi ovog velikog glumca mogu držati palčeve kako trostruki oskarovac ipak nije rekao svoje posljednje “zbogom” glumi.

Inače, Nicholson je svoju bogatu karijeru počeo još davne 1950. godine, a između brojnih uspješnica najpoznatiji je ostao po ulogama u filmovima One Flew Over the Cuckoo’s Nest Miloša Formana, po ulozi Jokera u Batmanu Tima Burtona te po genijalnim ulogama u filmovima poput As Good As It Gets s Helen Hunt, Chinatown, The Departed ili Shining.

Posljednje što se o njemu zna jest da je odbio ulogu u filmu Nebraska, koju je dobio Bruce Dern, a za koju je izvor Radara kazao da Nicholson nije bio zainteresiran. Ipak, kako kaže izvor, Nicholson se nema namjeru povući iz javnog života, tako da se može očekivati i daljnja njegova aktivnost iz mirovine, kao što to primjerice čini još jedan njegov legendarni kolega, Sean Connery, pogotovo u smislu praćenja svoje omiljene košarkaške momčadi – LA Lakersa u NBA ligi.

Foto: Wikipedia/Natasha Baucas
Foto: Wikipedia/Natasha Baucas

Također, u mirovinu odlazi i još jedan veliki filmaš – Hayao Miyazaki. Japanski veliki animator i autor slavnog filma iz 1997. godine, Princess Mononoke, predstavio je svoj posljednji film svijetu, “Vjetar jača”, a potom je jedan od njegovih najbližih suradnika objavio kako mu je to posljednji film i kako se Miyazaki povlači u mirovinu. Njegovo posljednje djelo predstavljano je Europi na festivalu u Veneciji, dok je Amerika isto djelo gledala na Telluride Film Festivalu u Torontu.

Be social

Komentari