Film

Kaptol Boutique Cinema: Osim filmskog, nudi se i poseban glazbeni program

Foto: facebook.com/KaptolBoutiqueCinema
Vrijeme čitanja: 2 minute

Otkad je otvoreno u veljači u Kaptol centru, Kaptol Boutique Cinema plijeni pažnju medija. To je zato što se radi o CineStarovom projektu čiji je dizajnerski jedinstveni koncept djelo dizajnerskog dvojca Deana Franića i Saše Šekoranje i također je prvo boutiqe kino u regiji s pet dvorana, impresivnim barom i zimskim vrtom. Dvorane su u potpunosti opremljene laserskim projektorima, a uz bar se nalazi i zimski vrt prepun palmi. Filmski je program kina također pažljivo biran tako da zadovolji različite ukuse i afinitete, no poanta je ovog kina upravo u kompletnom doživljaju koji nudi i koji nije samo “konzumacija” filmova kao takvih već uživanje u ambijentu i svemu onome što prati filmski svijet, a to su glamur, dobra zabava, poseban stil i kvalitetna glazba.

“U tehnološkom smislu, Kaptol Boutique Cinema u potpunosti je opremljeno Barco laserskim projektorima, što ga čini prvim takvim kinom u regiji. Najnovija CLP serija laserskih projektora bazirana je na laserskoj tehnologiji plavog lasera. Navedena tehnologija koristi plavi laser te fosforni “wheel”, kojim se u kombinaciji s plavim laserom stvara puni spektar boja te superiorna visoka kvaliteta slike prema pravilniku određenim za sva digitalna kina u svijetu. Laserska tehnologija, osim velike količine svjetla koju može proizvesti, nudi i veći kontrast slike za razliku od standardnih digitalnih projektora čime je slika primjetno kvalitetnija i ugodnija ljudskom oku.” (cinestartvchannels.hr)

Foto: facebook.com/KaptolBoutiqueCinema
Uz kino, otvoren je i WOW bar u kojem se nudi nova glazbena platforma:

Srijedom se održava program SOUND BITES s rezidenticom Reom, dobro poznatom DJ-icom koja je na hrvatskoj glazbenoj sceni već desetak godina, a svojim intuitivnim setovima uspješno šarmira raznoliku publiku. Srijeda je u svakom slučaju rezervirana za ženske DJ-e tako da će se na sceni izmjenjivati i druga kvalitetna imena, a odlična je informacija da upravo srijedom do kinoulaznica možete doći po manjoj cijeni nego inače! KINOSRIJEDA stoga nudi povoljnije ulaznice, ali i program u baru prije ili nakon filma ( od 20 – 24 h ). Pomno birana setlista inspirirana je nekim od filmova koji se taj dan prikazuju!

PAZI PETAK je program čiji je rezident DJ Blacksoul, ključni akter hrvatske elektronske scene već 20-ak godina, a uvijek svjež u pristupu i inovativan u konceptu. Nastupao je s mnogim poznatim  DJ-ima svjetske scene, a posebno mu je drago jer je imao čast zagrijati publiku na rasprodanom koncertu St Germaina u Zagrebu. Petkom vam otkriva svoju nježniju stranu kroz lepezu plesnog funka, nu-disca, soula i uz koju notu nenametljivog housea.

ŠESTI DAN U TJEDNU za vaša čula donosi slobodu subotom – prepustite se ukusu voditelja programa, sigurno će vam biti ugodno!

Bar možete pratiti na njegovoj stranici: http://www.kaptolcinema.hr/music-wow-bar

S filmskog programa kina preporučujemo:

The Salesman, Oscarom nagrađen film iranskog redatelja Farhadija.

It’s Only the End of the World, filmskog wonderboya Xaviera Dolana

Lion, potresnu i emocionalnu priču o posvojenom dječaku iz Indije

Moonlight, dobitnika Oscara u kategoriji najboljeg filma

Be social

Komentari