4. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine Advent na Ziheru donosi nagrade, ali i zanimljive priče i preporuke.

novo u kinu
3. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svjedočite povratku u renesansu s Beyoncé, zaplivajte s Aquamanom, doživite horor Crnog petka kakav ni zaposlenici u trgovinama nisu mogli zamisliti, poslušajte tišinu Tihe noći u izvedbi Johna Wooa, zasladite se čokoladnim majstorijama Willyja Wonke i, ukratko, proslavite blagdane uz filmove u prosincu.

Glazba

Kontroverzne Pussy Riot dolaze u Motovun!

Foto: facebook.com/ Pussy Riot
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com/ Pussy Riot
Foto: facebook.com/ Pussy Riot

Motovun film festival uz pregršt filmskog svake godine donosi i zanimljivi glazbeni program. Ove godine dolaze Pussy Riot.

Ruski punk bend Pussy Riot nije samo bend, već su članice umjetnice i aktivistice. Tri članice benda postale su  poznate široj javnosti zbog incidenta koji se dogodio prošle godine u veljači kada su ušle u središnju moskovsku crkvu i za vrijeme održavanja službe protestirale protiv crkve i političke situacije u Rusiji. Incident je završio uhićenjem i zatvorskim kaznama za sve članice. Cijeli svijet se digao u njihovu obranu te su ubrzo postale junakinje u borbi za slobodu mišljenja i izdržavanja. Podršku su im dali i mnogi glazbenici kao Beastie Boys, The Black Keys, Franz Ferdinand, Green Day, Madonna, Paul McCartney, Moby, Red Hot Chili Peppers, Sting i mnogi drugi. Na festivalu će se prikazivati i dokumentarni film pod imenom “A Punk Prayer” koji govori o onom o čemu se nije govorilo u medijima i o manje poznatoj strani benda.

Be social

Komentari