nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

13. kolovoza 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Svjedočili smo nedavno momentu u pop-kulturi kada su dva filma, naslovima spojena u “Barbieheimer” navodno najavila spas kina. Jesu li u tome uspjeli?

Film

Kralj lavova u slikama – što se promijenilo od 1994. do 2019.

kralj lavova
Foto: YouTube screenshot
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Tko je 1994. godine u kinu gledao legendarni Disneyjev crtić? Kralj lavova sa zvjezdanom postavom Jamesa Earla Jonesa, Jeremyja Ironsa, Whoopi Goldberg, Jima Cummingsa, Matthewa Brodericka i Rowana Atkinsona, uz predivnu animaciju i priču, oduševio je klince, ali i one nešto starije diljem kugle zemaljske, postao svjetska atrakcija i do dan danas svi koji smo ga tada gledali, rado ga se sjetimo s vremena na vrijeme.

Ako ništa drugo, onda zbog pjesme Circle of Life koja nas instantno baci u afrička prostranstva u kojima vladaju lavovi, antilope, žirafe, zebre i ostala fauna.

U srpnju sljedeće godine, 25 godina nakon originala, Disney donosi novu, obnovljenu live-action verziju animiranog filma, a jučer je službeno objavljen i prvi teaser trailer koji ne prestajemo gledati (i slušati – ipak je Circle of Life remasteriran).

Između ostaloga, uočili smo kadrove i scene koje neodoljivo imaju uporište u originalnom djelu, a koliko toga se na području animacije i efekata promijenilo u četvrt stoljeća – pogledajte sami.

Pogledajte i usporedni teaser!

Be social

Komentari