boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Krunoslav Kićo Slabinac otišao s mirisima jutra

kićo slabinac
Izvor fotografije: Klix.ba / magazin/muzika/kico-slabinac
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Jugoslavenski Elvis Presley napustio je pozornicu zauvijek. U 77. godini života umro je Krunoslav Kićo Slabinac, naš poznati pjevač, gitarist i skladatelj, koji je protekla tri mjeseca ležao u bolnici zbog koronarne bolesti.

Kićo je rođen u Osijeku, a već se tijekom osnovnoškolskih dana počeo baviti glazbom i svirati tamburicu. Nakon što se upoznao s glazbom Elvisa Presleya, s tamburice se prebacio na gitaru i uskoro osnovao rock sastav Dinamiti s kojima je nastupao diljem zemlje, ali i Njemačke s pjesmama grupa Rolling Stones i The Kinks.

Izvor fotografije: Facebook.com

Raspadom sastava, nakon odsluženog vojnog roka, Kićo je preselio u Zagreb i počeo izvoditi Elvisa Presleya i Toma Jonesa. Prvi veći solo uspjeh ostvario je s pjesmom Plavuša.

Istaknuo se brojnim nastupima na festivalima, ali i na Eurosongu 1971. godine kada je s pjesmom Tvoj dječak je tužan osvojio 14. mjesto. Njegov nastup se još i danas pamti po izuzetnoj izvedbi.

Kićo je, kao jedan od najuspješnijih jugoslavenskih glazbenika, u svoju biografiju upisao razne žanrove, preko rocka i popa pa do zabavne glazbe i tamburice.

Neki ga pamte i s naslovnice božićnog vinila, ali širok raspon generacija sjećat će se njegovih pjesama i energičnih nastupa. Samo neki od hitova po kojima ćemo ga pamtiti su su Zbog jedne divne crne žene, Tri slatke riječi, Inati se Slavonijo, Ako zora ne svane, Otiš’o je s mirisima jutra.

(Visited 592 times, 1 visits today)
Be social

Komentari