Film

Kužiš, stari moj: Ljetno kino Gradec već petu sezonu za redom nudi besplatne filmove pod zvijezdama

Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.facebook.com/LjetnoKinoGradec
Foto: www.facebook.com/LjetnoKinoGradec

47 ljetnih dana, 52 filmska naslova, preko 150 sati filmskog programa iz 13 zemalja svijeta. Za one kojima ne ide matematika, riječ je o izuzetno impresivnoj statistici Ljetnog kina Gradec koje će i ovog ljeta žiteljima metropole te svim ostalim zainteresiranim filmoljupcima ponuditi projekcije svake večeri od 21 sat. Već petu godinu za redom, na pozornici pod zvijezdama na malom platou uz Gornjogradsku gimnaziju na Katarininom trgu u Zagrebu od 15.7. do 31.8. održat će se filmski program Filmbox u organizaciji projekta open air kina Gradec.
Film Kužiš stari moj iz 1973. redatelja Vanče Kljakovića otvorit će manifestaciju u utorak, 15. srpnja. Inače, ponedjeljkom će se prikazivati dokumentarci, a nedjelje će biti rezervirane za obitelj pa ćete 11. kolovoza imati prilike pogledati Oscarom nagrađeni Pet metara od slave kao i film Družba Pere Kvržice koji je na rasporedu dan prije, u nedjelju 10. kolovoza. Drugim riječima, odabrani filmovi zadovoljit će ukuse svih generacija Zagrepčana i gostiju grada. Također, od ove godine filmovi koji nisu na engleskom jeziku imat će dodane titlove na engleskom kako bi ih mogli pratiti i inozemni turisti u Zagrebu. Sve projekcije počinjat će u 21 sat, a kasne noćne projekcije kretat će i ranije kako bi se ispunilo vrijeme odmora između dva filma koja će se također prikazivati tog dana na programu.
Inače, ponuda je obogaćena i posebnom novom pogodnosti Moje ljetno kino kada će posjetitelji jednom tjedno moći rezervirati kino za nedjeljnu kasnu noćnu projekciju te uz prijatelje proslaviti neku prigodu filmom po svom izboru. U pitanju je kino koje doista sluša svoju publiku i izlazi joj u susret, konstantno proširujući svoj program, a to dokazuje i činjenica da su se organizatori ovogodišnji program odlučili nazvati Filmbox i popuniti ga filmskim prijedlozima svoje publike. U četiri prethodne sezone koliko se Ljetno kino Gradec održavalo, knjiga dojmova, koja se nalazi na ulazu, ispunila se pozitivnim impresijama gostiju iz cijeloga svijeta, ali i prijedlozima koje filmske naslove uvrstiti sljedeće sezone. Upravo zato je i osmišljen naziv Filmbox jer će posjetitelji zapravo gledati upravo one filmove koje su sami odabrali.
Stoga, nema kukanja! Ako ostajete u Zagrebu preko ljeta i nećete vidjeti nijednu školjku u moru, svejedno vas očekuje uzbudljivo i kulturom obogaćeno dugo toplo ljeto.

Be social

Komentari