eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

pjesme
8. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 25 minute Naši ljubitelji Eurosonga, Patrik, Eva i Helena, poslušali su sve pjesme s ovogodišnjeg natjecanja i za vas sačuvali svoje dojmove.

Glazba

Laibach objavili EP „Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

laibach
Foto: Ulf Jacob
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP „Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se u Zagreb, u Tvornicu kulture, u petak 14. travnja.

U zori trećeg tisućljeća, kako Laibach uvodi u izdanje, naš planet se pretvorio u mrtvi kamen uništen ratovima, pandemijama i zlom samog čovjeka. Kreće egzodus posljednjih preživjelih Zemljana koji su prisiljeni tražiti novi planet, a nisu sigurni da će uspjeti doći do Marsa.

Iako su izgubili svoju povijest, dok god imaju tračak nade hrabro će ići gdje još nitko nije išao – dok god ljubav još postoji. EP „Love is Still Alive” kroz osam verzija pjesme prati putovanje preživjelih kroz Sunčev sustav, ali i kroz glazbene žanrove zadnjih desetljeća.

Mediji kažu da EP odiše vibrom starog countryja, nevjerojatnih šlagera, krautrocka ili psihodelije. Izdanje se nastavlja se na glazbu iz sci-fi komedije „Iron Sky – The Coming Race”, koji završava uništenjem našeg planeta i Mjeseca. Originalna Laibachova glazba skladana za film bit će objavljena ove godine, a bend planira objaviti i video igru na istu temu.

Drugi dio velike europske turneje počeo je u Švicarskoj, a ovog proljeća Laibach će se ukazati po Skandinaviji kao i Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, te Hrvatskoj. Osim novog materijala, predstavit će i izabrane pjesme s nedavno objavljenog teatralnog projekta „Wir sind das Volk”, albuma „Sketches of the Red Districts”, selekciju Laibachovih klasika, kao i posebnu izvedbu proročanske pjesme The Future Leonarda Cohena, koju je utjecajni The Quietus uvrstio na popisu najboljih singlova 2022. godine.

Kultni slovenski avangardni bend djeluje već četiri desetljeća sa svojim prepoznatljivim vizualnim, simboličkim i društvenim izričajem. Prva su rock grupa koja je nastupila u Sjevernoj Koreji, a ove godine žele nastupiti u Iranu u suradnji s iranskim skladateljima i Teheran Symphony Orchestra izvodeći Alamut, kompoziciju koji se naslanja na perzijsku kulturu.

Ulaznice za zagrebački nastup su u pretprodaji po cijeni od 20 eura. Ta cijena će vrijediti do 19. veljače, a dan nakon penje se na 23 eura. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 26 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, te sva prodajna mjesta Eventima kao i online.

(Visited 108 times, 1 visits today)
Be social

Komentari