Glazba

Lauba: Let 3 otkriva spomenik Angeli Merkel

foto:facebook.com/LET3ri
Vrijeme čitanja: 2 minute
foto:facebook.com/LET3ri
foto:facebook.com/LET3ri

Travanj rezervirajte za ekscentrični let u društveno politički glazbeni komentar. Naime, 25. travnja u zagrebačkoj Laubi, kući za ljude i umjetnost, riječka grupa Let 3 održat će glazbeno scenski spektakl. Osim koncerta, na kojem će grupa premijerno odsvirati sve pjesme s nadolazećeg novog albuma (čiji se izlazak očekuje ovo ljeto), također će se i svečano otkriti spomenik njemačkoj kancelarki – Angeli Merkel.

Kako kažu, spomenik je društveno politički komentar na “lokalnu i globalnu stvarnost”, a u bizarno humorističnom revijalnom tonu beskompromisnog benda, naslovlja je “Angela Merkel sere”. Svojim intrigantnim umjetničkim konceptom, spomenik će zasigurno polarizirati javnost, a to nije prvi put – niti da bend šokira javnost, niti da sudjeluje u kiparskom izričaju (2001. godine sastav je donirao brončani spomenik visok četiri metra, naslova “Babin kurac”, koji je otkriven u Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu čak i Ljubljani).

Ulaznice se od 23. ožujka u pretprodaji mogu kupiti po cijeni od 90 kn, a na dan koncerta cijena će im biti 110 kn. Mogu se kupiti u Dallas Music Shopovima (Zagreb, Rijeka), Dirty Old Shopu (Zagreb) i u sustavu Eventima. Fanovi koji su nabavili svoje ulaznice u early bird terminu i pošalju svoje podatke u inbox na Facebook stranici benda , te Dallasov e-mail ili Facebook stranicu, ući će u nagradni bubanj i time imati mogućnost da budu među 15 sretnika koji će biti pozvani na ekskluzivni seminar s Letom 3, koji će se održati petnaestak dana prije otvorenja spomenika i koncerta, a sudjelovat će i u završnim radovima na spomeniku Angeli Merkel.

Poslušajte singl Prdni majko, kojim dečki najavljuju ljetni nadolazeći album.

Be social

Komentari