Glazba

SAX!: Rasprodani Detour i PipsChips&Videoclips omogućili bonus koncerte

Foto: Luka Nižetić
Vrijeme čitanja: 2 minute
foto: Luka Nižetić
foto: Luka Nižetić

Proljeće ove godine doista dolazi u bogatom glazbenom ruhu. Sad već voljena elektroakustična pop grupa Detour rasprodala je koncert zakazan za subotu, 21. ožujka. Zbog iznimnog interesa, prvi proljetni vikend obogatit će i u petak s potvrđenim zakazanim dodatnim koncertom. Tzv. “nulti koncert” započet će u 22 sata, dan ranije. Na pozornici će im se, kao predizvođačica, pridružiti i mlada glazbenica Luce.

Nedavno (zasluženo) ovjenčani Porinom, Detourovci obećavaju dva vatrena Saxovska dana i ne skrivaju oduševljenje činjenicom da im je prvi koncert rasprodan već tjedan dana unaprijed. “Definitivno zadnjih pola godine nam se događaju samo lijepe stvari. Proljeće za nas nije moglo bolje početi i svim našim fanovima se od srca zahvaljujemo što nas podržavaju i što ih iz dana u dan ima sve više”, poručio je Nenad Bourgudan u ime benda. U sklopu promocije novog albuma “A što ak’ ja”, bend je održao koncert prošle godine u studenom, u Velikom pogonu Tvornice kulture – ujedno i svoj najveći samostalni koncert u karijeri. Kako biste napravili pripremu za koncert, izvještaj našeg Hrvoja Korbara možete pročitati ovdje.

Ulaznice za dodatni koncert u pretprodaji su na blagajni kluba Sax! po cijeni od 45 kuna, a na dan koncerta cijena će iznositi 60 kuna.

Uz Detour, karta više tražila se i za već dobre stare  PipsChips&Videoclips. Uz već najavljene  dane, 24.i 25. travnja, dodan je još jedan nastup u četvrtak 23. travnja.  Time su Pipsi postali prvi bend u 16-godišnjoj povijesti Sax!a koji će u tom klubu svirati tri dana za redom. Broj ulaznica po koncertu ograničen je na 300, a za zadnji dodani datum  kreću u prodaju u ponedjeljak 16. ožujka, dok su za postojeća dva koncerta još uvijek u prodaji. Cijena ulaznica u pretprodaji je 70 kuna, odnosno 90 kuna na dan koncerta, a mogu se kupiti na blagajni Sax!a. 

Pipsi najavljuju da će petak u Saxu biti akustičan, a subotnji električan, iako će set biti drugačiji od onog u dvorani Doma sportova. Dodani četvrtak ostaje na vama – naime, na web stranici Pipsa aktualna je anketa  putem koje se može odabrati što da bend izvede. Bit će to odlična prilika vidjeti Pipse u intimnijem formatu i sasvim drugom okruženju, bez velike produkcije, ali uz bogat opus koji je kroz dva desetljeća dugu karijeru odgojio generacije fanova. Jedan od najboljih koncertnih prostora u Zagrebu stoga će biti sjajan poligon za bezvremenske stvari Pipsa, kao što su Gume na kotačima, Ljubav, Malena, Poštar lakog sna, Plači, Na putu prema dolje, Rosita Pedringo ili pak Narko, kao i noviju Htio bi da me voliš ili Dementor.

 

 

Be social

Komentari