Film

Leonardo DiCaprio vrijedna je pčelica: što za nas sprema na dokumentarnom, a što na igranom planu?

FOTO: facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Screenshot; Youtube
Foto: Screenshot; Youtube

Produkcijska kuća poznatog Hollywoodskog glumca Leonarda DiCaprija potpisala je ugovor s Netflixom, imajući u planu stvaranje brojnih dokumentarnih filmova sa ekološkom tematikom.

Oduševljen dokumentarnim filmom Virunga, ujedno i pobjednikom ZagrebDoxa, DiCaprio je odlučio producirati filmove čija je tematika vezana uz okoliš. Prvi korak prema ostvarenju tog cilja napravio je potpisavši višegodišnji ugovor sa Netflixom. DiCaprio je izjavio da je suradnja s Netflixom oko dokumentarca Virunga otkrila zajedničku viziju o projektima koje žele razviti i predstaviti gledateljima. Smatra da je upravo sada ključno vrijeme da se obrati pažnja na poteškoće s kojima se susrećemo te suradnjom s Netflixom želi tvorcima dokumentarnih filmova ove važne tematike omogućiti da ih gledaju ljudi diljem svijeta.

Foto: facebook.com/Actor.Dicaprio.Leonardo
Foto: facebook.com/Actor.Dicaprio.Leonardo

Iako je donedavno bio na glasu kao razuzdani zabavljač, Leonardo DiCaprio je posljednjih godina marljivo radio na promidžbi očuvanja okoliša. Osnovao je Zakladu Leonardo DiCaprio koja je donirala milijune dolara za spas ugroženih vrsta i očuvanje prirodnih staništa poput kišnih šuma i oceana. Do partnerstva s Netflixom je došlo nakon što je njihov prvi zajednički film, Virunga, bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg dokumentarca. Orlando von Einsiedel, redatelj filma Virunga, je kroz njega ispričao priču o Nacionalnom parku istog imena u Demokratskoj Republici Kongo koja se temelji na nastojanju očuvanja parka unatoč poteškoćama poput nafte i konflikata u državi.

Osim što će snimati dokumentarce DiCaprio će se okušati i u igranom filmu gdje će glumiti čovjeka sa 24 različite ličnosti. Zaigrat će glavnu ulogu u nadolazećem filmu The Crowded Room. Predstavljat će Billyja Milligana, muškarca poznatom po svoje 24 ličnosti, ali i kao prvu osobu koja se obranila na sudu na temelju višestrukog poremećaja ličnosti. Film će biti rađen prema knjizi The minds of Billy Milligan koju je 1981. godine napisao Daniel Keyes, a producirat će ga DiCaprijeva vlastita produkcijska kuća Appian Way, kao i Jennifer Davisson i Alexandra Milchan. Adaptirani će scenarij napisati Jason Smilovic i Todd Katzberg. DiCaprio, koji trenutno snima film The Revenant, u režiji oskarovca Alejandra Inarritua, navodno planira snimiti film o Milliganu već dvadesetak godina.

Be social

Komentari