Nagrade

Vodimo vas na posljednje ovosezonske izvedbe predstave “Magic Evening”

magic evening
Marko Petrić i Nataša Kopeč u predstavi "Magic Evening" (Foto: Damir Žižić)
Vrijeme čitanja: 2 minute

Sasvim obična večer. Dva para u jednom stanu. Dobra večera i nekoliko boca alkohola.  Puno razgovora o svemu i ničemu. O politici, umjetnosti, krizama, križevima, promašenim ljubavima i Vivaldiju. I onda odjednom jedan sasvim banalan, možda samo slučajan događaj koji će na trenutak prekinuti tu magičnu večer. Banalan događaj koji će postaviti možda sasvim banalno pitanje: čega se bojite? Kamo vas sve mogu odvesti vaši strahovi? U kojem trenutku strah postaje paranoja? U kojem trenutku više ne može razlučiti što je istina, a što iluzija?

Predstava “Magic Evening” Anice Tomić i Jelene Kovačić urnebesna je satira srednjega sloja, njegovih strahova, frustracija, neispunjenih života i neostvarenih snova. S jedne strane imamo bračni par koji uživa u ugodi svog doma, u savršenom redu svoje rutine, u varljivoj udobnosti svog dizajnerskog kauča. Zaziru od posjeta, od društva drugih ljudi, a istovremeno čeznu za avanturom, za akcijom, i duboko u sebi ne mogu više podnijeti rutinu svojih života. Njima u posjet dolazi nekonvencionalan par koji živi znatno slobodnije i neoprerećeno te ih izvlači iz njihove komforne zone, iz sigurnosti četiri zida – ne doslovno, već onih u koje su se zatvorili u vlastitim glavama.

“Magic Evening” je igrao na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, Festivalu MESS u Sarajevu, Borštnikovom srečanju u Mariboru i Gavellinim večerima, a Ziher je predstavu odabrao kao jednu od pet najboljih produkcija u sezoni 2016./17. U predstavi igraju Marko MakovičićIvana KrizmanićMarko Petroć i Nataša Kopeč kojoj je ta uloga donijela nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje glumca do 28 godina.

-> “Magic Evening”: Urnebesna satira potisnutih frustracija

-> Najbolje predstave u sezoni 2016./17.

-> Nataša Kopeč: “Čovjek svašta sazna o sebi baveći se glumom”

Predstava igra u Teatru &TD u petak i subotu, 24. i 25. svibnja u 20 sati. Ziher za svoje čitatelje ima 2×2 ulaznice za obje izvedbe. Možete ih osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru napišete datum i tagirate osobu s kojom želite pogledati predstavu. Dobitnike objavljujemo u petak, 24. svibnja u podne.

Be social

Komentari