Glazba

MIMO predstavlja Bubblegum i Das Univerzitas

MIMO
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Četvrti koncert četvrte MIMO sezone održat će se 5. veljače u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming. Pod naslovom „Pregovaranje kozmičkim tonovima i uskrsnuće besmrtnog diska“ nastupit će Bubblegum i Das Univerzitas Kunstmuzik.

Bubblegum
Foto:: facebook.com/ Bubblegum

Iza projekta Bubblegum krije se jedan čovjek koji istodobno stoji iza laptopa, klavijatura i gitare. Svoj prvi LP ”Dance Music For Old People” objavljuje 2015. godina, a nakon nekoliko koncerata u Zagrebu Bubblegum u rujnu 2016. godine objavljuje svoj drugi album naziva ”Gentle Hearts”. Širok spektar glazbenog zanimanja Ivan Grobenski okupio je kroz glazbu kojom nastoji da populacija treće dobi otpleše život nakon smrti.

Das Univerzitas
Foto: Monika Bračević

Das Univerzitas bend je koji za sebe tvrdi da sviraju modernu glazbu. Uz to, za sebe kažu se njihov žanr tek treba definirati. Zato je najbolje da to sami odredite u nedjelju, 5. veljače u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti gdje će nam predstaviti svoje posljednje eponimno izdanje.

O MIMO-u
Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2016. do lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni – predstavljamo dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito.
Sav prihod od donacija ide izvođačima.
Koncerti se izravno prenose na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na portalu ziher.hr te na MIMO Facebook straniciMIMO Youtube kanalu. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk.
MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).
Be social

Komentari