Glazba

Mjesečna doza popa: Kylie Minogue, Sam Smith, Usher, Zayn i drugi

mjesečna doza popa
Vrijeme čitanja: 2 minute

Rujan je prošao bezbolno i bez većih iznenađenja, ali za „Mjesečna doza popa” playlistu je bilo i više nego dovoljno materijala. Od većih imena mjesec su obilježili Kylie Minogue, Sam Smith, Miley Cyrus, SZA, Usher i Zayn.

Kylie Minogue se priprema za izlazak svog 15. studijskog albuma, „Disco”. Novi singl Magic slatka je i jednostavna disco-pop stvar, bolja od prvog singla Say Something. Očekivanja ne dižem visoko, velika je to karijera gdje se više ništa ne mora dokazati.

Sam Smith je nakon Promises otišao u poželjnom mu house i dance-pop smjeru. Međutim, negdje putem se čar razvodnila. Nakon Dancing With a Stranger i How Do You Sleep? stvari kreću nizbrdo. Sentiment više nije jak kao na prva dva albuma, iste teme predstavljene su kroz singlove koji ne prodiru i ne ostavljaju nikakav osobit dojam. Da budem precizniji, govorim o singlicama To Die For, I’m Ready s Demi Lovato i My Oasis s Burna Boyem.

Sam je nedavno najavio i treći album koji nosi naziv „Love Goes”, a sve spomenute singlove stavio je kao bonus trake. Sudeći prema popisu pjesama, zapravo bi moglo biti obećavajuće. Skladatelji i producenti s kojima je radio su prvoklasni hit-makeri, a tu je i suradnja s Labrinthom, Stargate, Ryanom Tedderom i brojnim drugima. U novoj dozi popa uvrštavam aktualnu Diamonds i nadam se da će album donijeti puno bolje pjesme. Međutim, kako to u popu biva, ono što najavljuje album, u pravilu je najbolji materijal na izdanju.

Nisam dugo pratio što Usher radi, točnije od albuma „Looking 4 Myself” iz 2012. Tražeći pjesme za novu playlistu, našao sam Bad Habits. Dobri stari Usher, to je to. Singl je naprosto odličan. Tada sam saznao i da radi na albumu naslova „Confessions II”, što savršeno ima smisla, ali opet, Don’t Waste My Time i Sexbeat ni ne dodiruju Bad Habits.

Najavni singl trećeg mu albuma izbacio je i ex-1D član, Zayn. Better je više-manje klasični Zayn singl, opuštene melodije i produkcije te izlizane teme. S druge strane, njegov glas je toliko slušljiv, flow pamtljiv i nepretenciozan. Svakako se veselim albumu. R&b miljenica, SZA, izdala je singl Hit Different, koji su producirali The Neptunes. Stvar je super, ali jeftino repetitivni refren koji odrađuje Ty Dolla Sign malo kvari dojam.

Valja spomenuti i divnu Miley Cyrus, koja je nakon Midnight Sky iz prošle Doze objavila bolestan cover bezvremenskog hita Heart of Glass (Blondie). Izvedena uživo na iHeart Festivalu, postala je takav hit, da je snimka završila i na streaming servisima.

Mjesečnoj dozi popa pridružili su se i Romy(The xx), Zara Larsson, Kygo, Katy Perry, Sophie Ellis-Bextor, The Avalanches, Black Coffee, Woodkid, Birdy, James Blake, Sufjan Steves, ionna lee, New Order, Lykke Li, Taylor Swift, Bonobo i mnogi drugi.

Do sljedeće doze, uživajte u pjesmama i čuvajte se.

Be social

Komentari