Glazba

Mjesečna doza popa: Ariana Grande, Dua Lipa, Cardi B i drugi

Izvor fotografije: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Veljača nije ništa popuštala siječnju, nova Mjesečna doza popa donosi još jednu kolekciju novih stvari koje vrlo vjerojatno ne želite propustiti. Zašto i bi? Nova doza uključuje pop, R&B, alternativu pa sve do countryja. Očigledno, ni za što niste zakinuti.

Zašto napraviti novi album kad postoji reizdanje?

Mjesec su više-manje obilježile Ariana Grande i Dua Lipa s deluxe verzijama svojih posljednjih albuma. Dua Lipa je dodala par brojeva na upotpunjenu verziju zadnjeg izdanja „Future Nostalgia”. Nadopunjeno izdanje nosi naziv „Future Nostalgia: The Moonlight Edition”, a vodeća We’re Good, postaje još jedan Lipa klasik. Negdje između New Rules i Dont’ Start Now nova nam stvar spaja pop i nekakav, rekao bih, tropical, opušteno i dovoljno. Prati ju i štosan video s jastogom u glavnoj ulozi. Čudno i zanimljivo, svakako pogledajte.

Ariana Grande je na „positions” deluxe izdanju upotrijebila house zvuk i syntheve devedesetih i ukomponirala ih u svoj uobičajeni sladunjavi R&B. Logično, istaknuo bih testdrive i worst behavior kao lako pamtljive komade koji su se bez problema mogli smjestiti na standardno izdanje. Cardi B ima novi singl Up kojem sam pristupio dosta skeptično, jer WAP je anihilirao glazbenu industriju, kritiku i određene društvene percepcije i zacementirao se kao bitan dio modernog repa. Nova Up podjednako lako uđe u uho, teme se ne mijenjaju mnogo, jer eto, takva je Cardi. Vokalna produkcija opet je na zavidnoj razini, Cardi zvuči moćno, klasično humoristična, direktna, u svom štihu. Funkcionira i zabavlja, a i spot je dobar.

In the mix

Dobili smo prvi tester reizdanja albuma Taylor Swift, legendarna pjesma Love Story sada je (Taylor’s Version) i svakako zvuči bolje od originala. Veselim se svemu što dolazi. Dolly Parton malo je izmijenila svoj hit 9 to 5. P!nk je snimila lepršavu akustičnu pjesmicu sa svojom kćeri Willow Sage.

Jessie Ware za sljedeći je singl odabrala divnu Remember Where You Are, a ako se dobro sjećam, i ona planira deluxicu. Mlada nada britanske scene Alfie Templeman i dalje uspješno gradi svoj imidž i probitak, siguran sam da ćete uživati u Everybody’s Gonna Love Somebody.

SG Lewis ima novi album kojem sam neki dan dao malo više pažnje recenzijom, tako je novi singl One More ušao na playlistu. Victoria Monét nastavlja šibati dobre stvari, tu je nova F.U.C.K. Kaytranada ima novi singl Caution. Jordin Sparks, Mario, odličan Budjerah i divna Sinead Harnett, svi imaju nove singlice.

Posebno vam preporučujem Charlotte Cardin čiji zadnji singl Meaningless slušam gotovo svakodnevno.

Među ostalim imenima tu su i Birdy, Conan Gray, Keyshia Cole, Kings of Leon, Martin Garrix, Shura, Skepta, Slowthai, Tom Odell, Tove Lo, Weyes Blood, Zella Day i drugi.

Dok ću ja za vas pratiti što će nam donijeti ožujak, neka vam Mjesečna doza popa za veljaču donese malo topline i inspiracije. Do sljedećeg ubrizgavanja, čuvajte se.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari