Film

Monegaška obitelj na nogama: “Grace of Monaco” je čista fikcija!

Vrijeme čitanja: 3 minute
foto: facebook.com/gracekelly
foto: facebook.com/gracekelly

Jedna od daleko najglamuroznijih, profinjenijih i talentiranijih. Diva koja je posjedovala eleganciju veću od većine ovih današnjih koje smatraju da će im haljina ukrašena Swarovski kristalima ili čak dijamantima donijeti gracioznost za kojom toliko žude. Vi ju znate kao princezu, moja prijateljica ju zna kao modnu ikonu a kod mene je od početka zauzela mjesto glumice i tu je i ostala. Zapravo mogu vam priznati da mi je jedna od najdražih, možda čak odmah uz bok Hepburnovoj. Ono što mi je trn u oku kod velike Grace Kelly je njena odluka koja joj je promijenila život. Voljela bih da sam joj bila u glavi onog trenutka kada je odlučila slijediti srce (jer je novce i slavu već imala). Tog dana kada je pristala postati monaška princeza udajom za Rainiera III., njena holivudska karijera bila je zauvijek gotova. Da se razumijemo, sve mi želimo biti princeze (ili bar princeze ratnice) no da se nekim slučajem dogodi čudo i Zemlja promjeni smjer rotacije, koliko bi nas zapravo pristalo do kraja života biti Njena Svjetlost. Mislim ću radije biti samo vječno mlada (ako se nudi).

O Graceinom životu, 2014. godine(datum premijere je još nepoznat), odlučio nam je ispričati Olivier Dahan režiranjem priče koja bi nam treba rasvijetliti događaje iza kulisa vladarske obitelji Monaka, kako se američka glumica i oskarovka našla u tom elitnom društvu i je li bila zbilja toliko nesretna kako govore šaputanja.

Povijest se i ovog puta ponovila. Samo se prebacila iz Engleske u Monako. Graceina djeca, Princ Albert i Princeze Stephanie i Caroline od Monaka, nisu se samo ogradili od bilo kakvog oblika suradnje s produkcijom, već su i optužili redatelja za iznošenje nepovijesnih činjenica i proglasili film čistom fikcijom, od čega se on ogradio izjavom “”Ja nisam novinar ili povjesničar. Ja sam umjetnik. Nisam napravio biografski film” , kako prenose francuski mediji. Dahan je objasnio da su neke scene iz filma izmišljene kako bi poslužile kao pozornica onome što on želi prikazati, čime se obranio od daljnjih kraljevskih napada. Bar zasad.

foto:facebook.com/graceofmonaco
foto:facebook.com/graceofmonaco

Čast da odigra ulogu ikone, mogla je i dobiti samo jedna takva. Nicole Kidman, već je dugi niz godina jedna od najplaćenijih i najtraženijih holivudskih glumica. S osvojenim Oscarom uz još dvije nominacije, jedna je od najvećih glumica današnjice i nimalo ne čudi njen odabir. Kolega će joj biti Tim Roth koji će utjeloviti princa Rainiera a osim glamuroznih života pripadnika plave krvi, radnja će dotaći i probleme šezdesetih i Charles de Gaulleove visoke poreze. Mi se potajno nadamo još nekoj obiteljskoj tajni koja će biti službeno opovrgnuta, ali to i očekujemo od njih. S vladajućima se ne petlja, danas nećete pod giljotinu ali nećete ni filmove više snimati!

foto:facebook.com/graceofmonaco

Be social

Komentari