Film

Možete li zamisliti Nicolasa Cagea u Matrixu? Pogledajte koji su glumci zamalo dobili glavne uloge u blockbusterima!

Foto: Facebook.com/Titanic 3D
Vrijeme čitanja: 4 minute
Foto: Facebook.com + Ziher montaža

Iron Man bez Roberta Downeya Jr., Titanic bez Leonarda DiCapria, Matrix bez Keanua Reevesa? Zvuči nezamislivo, ali zamalo je bilo upravo tako. Često se događa da glumci odbijaju uloge zbog raznoraznih razloga, čak iako on izgleda kao potencijalni blockbuster. Mnogo je bilo takvih slučajeva, ali ovdje ćemo izdvojiti najzanimljive, stoga pokušajte zamisliti kako bi se ovi glumci u vašim omiljenim filmovima.

Matthew McConaughey – Titanic

Foto: Facebook.com/Matthew McConaughey

Titanic, jedna od najvećih ekranizacija morske katastrofe, također je i jedan od rekordera u zarađenim Oscarima, čak 11. To je ujedno bio i film koji je lansirao Leonarda DiCapria u megazvijezde. Međutim, na njegovo mjesto zamalo je došao donedavno vječni filmski romantičar Matthew McConaughey, koji je bio prvi izbor za ulogu Jacka u Titanicu. No, pitanje je koliko bi se McConaughey našao u ovoj ulozi, s obzirom da je DiCaprio briljirao. Redatelj James Cameron kaže kako ne žali finalni odabir glumca, te da je odbijanje ove uloge od strane prvotnog izbora – njihov propust. Ovo se vjerojatno i odigralo najbolje što je moglo, ne vjerujem da itko žali što se Leo našao ovdje.

Foto: Facebook.com/Titanic 3D

Matt Damon – Avatar

Foto: Facebook.com/Matt Damon

Još jedan vizualni spektakl Jamesa Camerona umalo je imao promjenu u castingu – Avatar. Prije Sama Worthingtona, Cameron je s ponudom za glavnu ulogu na vrata pokucao Mattu Damonu. Ovaj je to nažalost morao odbiti, zbog prenatrpanog rasporeda, iako sad žali za time. Damon kaže kako je oduvijek želio raditi s Cameronom, te se našalio kako će sad redatelj napraviti zvijezdu od nekog tipa koji će mi kasnije uzimat poslove“. Istina, šteta što je propustio ovu ulogu, ali da mu ovaj uzima uloge, ne bismo baš rekli. Uspoređujući Sama Worthingtona i glumca kalibra kao što je Matt Damon…teško, Matt, teško.

Foto: Facebook.com/Avatar

Leonardo DiCaprio – American Psycho

Foto: Facebook.com/Leonardo Dicaprio Love

Iako je Christian Bale savršeno utjelovio sociopata Patricka Batemana u American Psycho (možda i presavršeno?), on nije bio prvotni izbor producenata. Oni su htjeli tada novopečenu filmsku superzvijezdu Leonarda DiCapria, kao i svaki studio u to vrijeme. Ne samo to, nego su na Cannes festivalu 1998. i izjavili da je DiCaprio dobio ulogu. Međutim, redateljica i jedna od scenaristica, Mary Harron, nije bila sretna s tom odlukom, te naporno radila na tome da se dovede Bale u ovaj projekt. Producenti su na kraju podlegli njezinom odabiru, što se pokazalo kao pun pogodak. Na pitanje u čemu je njen problem s DiCapriom, odgovorila je kako joj ne treba netko s dječačkim licem za ovu ulogu, čiji su obožavatelji većinom 13-godišnjaci. Možda je bila u pravu, DiCaprio, iako vrhunski glumac, bio bi nekako previše…simpatičan za tu ulogu.

Foto: Facebook.com/American Psycho

Tom Cruise – Iron Man

Foto: Facebook.com/Tom Cruise

Dok su još trajali pregovori o scenariju za film o Iron Manu, Tom Cruise trebao je biti jedan od producenata. Ne samo to, on je trebao i utjeloviti čeličnog superheroja u njegovom prvijencu. Međutim, nakon što je scenarij dovršen, Cruise je odgovorio kako ne vidi potencijal u tome. Stoga je uloga pripala Robertu Downeyu Jr. Downey se na kraju vrhunski snašao u ovoj ulozi (sarkastičnog genijalca i akcijskog junaka). No, da je Cruise ipak prihvatio suradnju, vjerojatno ne bismo imali razloga žaliti se na njegovu interpretaciju, uzimajući u obzir da se i on vrlo dobro snalazi u filmovima takve vrste. To vidimo i na slici gore, gdje nonšalantno sjedi na Burj Khalifi, najvišoj zgradi na svijetu. Bez letećeg oklopa.

Foto: Facebook.com/Iron Man

Nicolas CageMatrix

Foto: Facebook.com/Nicolas Cage Fans

Matrix je osvojio 4 Oscara, s godinama postao i sci-fi klasik, a Neo jedan od omiljenih sci-fi junaka. Za Keanua Reevesa bila je to uloga života. Ali za dlaku je moglo biti drukčije, da je za glavnog glumca odabran Nicolas Cage, koji je bio prvi izbor redateljskog tandema Wachovski. Međutim, Cage je odbio ulogu zbog toga što se snimanje odvijalo u Australiji, a glumac nije htio biti tako daleko od svoje obitelji. Reeves je u ovom filmu odglumio vrlo dobro, hladnokrvno i s primjesom zbunjenosti, ne mijenjajući baš mnogo izraze lica. Kad malo bolje promislim…da je Cage prihvatio ulogu, ne vjerujem da bismo baš uvidjeli neku veliku razliku.

Foto: Facebook.com/Matrix Trilogy

 

Be social

Komentari