advent
4. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 8 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja.

navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

Vizart

Kamo nakon izlaska? U Muzej mamurluka!

Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Prvi muzej Mamurluka u svijetu otvara se 1. prosinca u Preradovićevoj 8, Zagreb. Ovo nezaboravno mjesto zaboravljivih događaja projekt je skupine studenata koncipiran kao pijani povratak kući – od samih gradskih ulica, usputnih šumaraka do eventualnog dolaska doma gdje se, ako ste te sreće, budite ujutro.

Ideja ovog jedinstvenog muzeja rodila se prilikom večernjeg izlaska, kada su studenti Rino Duboković i Roberta Mikelić, zajedno s društvom, krenuli prepričavati vlastite priče o pijanstvima. Uskoro ih je vesela atmosfera popraćena urlicima smijeha dovela na ideju: muzej u kojem će biti izložene pijane i mamurne priče uz jedan predmet koji bi ju najbolje predstavio.

Od prve do zadnje stanice izlaska

U realizaciji ideje pomogli su redom studenti koji su odabrali prostor, osvjetljenje, oslikali zidove, ali i poslali priče. Atmosferu pijanog puta kući dočarat će četiri prostorije, a avantura počinje ulaskom u Muzej gdje je vizualno dočarana prva stanica puta koji počinje izlaskom iz zagušljivog kluba ili bara.

Muzej Mamurluka nezaobilazno je mjesto ovog Adventa za sve ljude željne dobre zabave i smijeha. Priče su istodobno izložene i na hrvatskom i na engleskom jeziku, a muzej će biti otvoren svakog dana od 9:00 do 23:00 sata.

Cijena ulaznice je 25 kn, dok će studenti trebati izdvojiti 20 kn.

Podijeli svoju mamurnu priču

Ako i Vi imate mamurnu priču koju bi voljeli podijeliti i biti dio Muzeja Mamurluka, to možete učiniti putem maila na museumofhangovers@gmail.com ili na Facebook stranici.

(Visited 836 times, 1 visits today)
Be social

Komentari