Nagrade

Nagradnjača: HNK Varaždin i ‘Gozba’ gostuju u ZKM-u

Foto: www.hnkvz.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.hnkvz.hr
Foto: www.hnkvz.hr

Predstava “Gozba” Olje Lozice u izvedbi varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta gostuje u ponedjeljak, 16. veljače  u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Novi projekt autorice i redateljice Olje Lozice nastavlja tamo gdje je egzistencijalnim očajem utihnula njena predstava “Sada je, zapravo, sve dobro” Zagrebačkog kazališta mladih. Nova avantura u koju je Olja Lozica, uz svoj autorski tim, pozvala i glumački ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, uz horizontalni presjek svakodnevnih posljedica prevladavajućeg stanja uma pokušava obuhvatiti i vertikalno usmjereno istraživanje pripadajućih uzroka.

Prostor koji napučuju likovi ove predstave svečano je mjesto gozbe, interijer u kojem je od presudne važnosti biti primijećen, zablistati u punom izvanjskom sjaju, pa ako treba i preko granice vlastitih mogućnosti. Likovi na početku gozbe, modno dotjerani i namirisani, zadovoljni su činjenicom da žive u najboljem od svih svjetova. U što će se to varljivo zadovoljstvo pretvoriti do kraja predstave?

Foto: www.hnkvz.hr
Foto: www.hnkvz.hr

U predstavi glume: Zdenko Brlek, Matija Kezele, Marija Krpan, Beti Lučić, Darko Plovanić, Marinko Prga, Barbara Rocco, Gordana Slivka, Mitja Smiljanić i Zvonko Zečević.  Scenograf Scenograf je Stefano Katunar, kostimografkinja Žarka Krpan, oblikovatelj svjetla Marino Frankola.

Ziher za gostovanje „Gozbe“ u ZKM-u 16. veljače ima 2×2 karte za svoje čitatelje. Kako biste osvojili karte samo upišite svoje ime i prezime u komentare ispod članka i pratite Ziherovu Facebook stranicu, na kojoj ćemo sutra u jutarnjim satima objaviti dobitnike ulaznica. Ziherov osvrt predstave „Gozba“ pročitajte ovdje.

Be social

Komentari