Nagrade

Nagradnjača: Zabranjeno pušenje u Tvornici kulture

Foto:facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto:facebook.com
Foto:facebook.com

Krajem 1983. godine skupina klinaca, sada poznatijih kao Zabranjeno pušenje, koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu Ulicu Fuada Midžića u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma. Tada nitko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o ex-YU sceni. Riječ je, naravno, o albumu “Das ist Walter“. Tri desetljeća kasnije objavili su deseti studijski album pod nazivom “Radovi na cesti“.
Album “Radovi na cesti” možete besplatno dowloadati na službenoj web stranici grupe www.zabranjeno-pusenje.com

Kao uvod u koncert u Tvornici kulture u ponedjeljak 3. ožujka u 13 sati, bit će otvorena izložba “Novi primitivizam za poćetnike” koja je do sada obišla mnoge gradove u regiji. Izložba je u početku imala pedesetak eksponata, a danas, zbog velikog doprinosa fanova grupe, koji su svoju arhivu odlučili podijeliti sa svima, njihov broj je premašio brojku 100. Tako će se, između ostalog, moći vidjeti tranzistor babe Atifa, volan autobusa koji su provozali Pišonja i Žuga, Amilin kućni ogrtač, portret doktora Džemidžića, prvu gitaru Seje Sexona i još mnogo toga. Izložba će biti postavljena do dana koncerta i ulaz je slobodan.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 60 kn do 9. ožujka. Od 10. do 21. ožujka cijena će im iznositi 70 kn, a na dan koncerta 90 kn.

Ziher vam dijeli 2×1 upada za Zabranjeno pušenje! Sve što treba je na ovaj članak komentirati vašim imenom i prezimenom! Pričekajte subotu kada ćemo objaviti imena dobitnika u komentarima. Sretno!

Be social

Komentari