Glazba

Najava: Lačni Franz dolazi u OKC Palach

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press
Foto: Press

Riječani i Riječanke, pozor! U petak, 19. 12., u OKC Palach stiže Lačni Franz. U riječki Palach stižu u sklopu serije koncerata koje održavaju po klubovima i festivalima cijele regije, a riječka ih publika ima priliku vidjeti dan ranije od one zagrebačke jer je nastup u Tvornici kulture zakazan za 20. 12.

Lačni Franz dolazi na krilima restaurirane Jebiveter junior (podsjetimo, pjesma je izdana daleke 1984. na ploči „Slon med porcelanom“, a novu je verziju i spot dobila 30 godina kasnije) i doista je lačan (gladan – tko ne zna, nek’ nauči!). Čega? Novih koncerata, klupske atmosfere, stare, ali još više, potencijalne nove publike koja bi ih mogla otkriti baš na nekome od koncerata koji slijede.

O Lačnome Franzu ne treba puno govoriti. Bend je to koji je žario i palio balkanskom scenom osamdesetih, a neke su od pjesama poput Ne mi dihat za ovratnik, Čakaj me ili Naj ti poljub nariše ustnice postale i ostale ultimativnim hitovima koje znaju i roditelji, koji su se uz Lačni Franc zaljubljivali i izlazili, ali i njihova djeca, koja su znatiželjno iskopala ploče iz prašnjavih kutija i veselo ponavljala koza Nora.


Zoran Predin (vokal), Anej Kočevar (bas), Luka Čadež (bubanj), Klemen Lombar (gitara) i Boštjan Artiček (klavijature) dolaze u Rijeku mlađi i energičniji no ikad i svirat će za vas sve ono što biste htjeli čuti i što pjevušite s vremena na vrijeme. Svirat će i ponešto što dosad još niste mogli čuti, odnosno materijal koji će tek biti objavljen početkom 2015. godine. Tom će vas kombinacijom zasigurno još jednom podsjetiti zašto ih toliko volite i zašto se smatraju kultnim slovenskim sastavom.

Karte se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 60 kuna, a prodajna su mjesta šankovi Palacha i Beertije te portal entrio.hr. Na dan koncerta, cijena se karata penje na 80 kuna, a čekat će vas (ako ih ne razgrabite ranije) na ulazu u OKC Palach.

Be social

Komentari