Izvedbene umjetnosti

Najava: Novi autorski projekt Ivice Boban u kazalištu KNAP

Foto: knap.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: knap.hr
Foto: knap.hr

Ivica Boban nas barem jednom godišnje oduševi jednim autorskim projektom koji redovito nastaju u suradnji s mladim glumcima, s kojima suradnju započinje još u okviru Akademije dramske umjetnosti. Tako nas u KNAP-u 12. prosinca očekuje premijera njenog autorskog projekta “Nevjerojatan događaj”, čije su prve reprizne izvedbe najavljene za 14. i 20. prosinca.

U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj zapleta u stilu suvremene komedije dell’ arte, četvero mladih glumaca – Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički, transformirat će se u više od dvadesetak likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja u vašem gradu.

Predstava  Nevjerojatan događaj,  na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevnicu, borbu da se opstane  i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće,  i svih nemogućih, ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neo-liberalno kapitalističkog vremena koje živimo.

Ivica Boban jedna je od rijetkih redateljica na domaćoj sceni koja sustavno brine o mladim glumcima. Njena predstava Kako misliš mene nema igrala je više od 300 puta u Teatru Exit, a predstavom Samo bez emocija obnovila je kazališnu radionicu Pozdravi koja je prije četrdeset godina odgojila generacije mladih umjetnika, među kojima su i Mira Furlan, Slavica Knežević, Ljubo Zečević, pa i slavni Darko Rundek, također diplomirani kazališni redatelj. Njena posljednja predstava za djecu Ja i moji osjećaji nedavno je nagrađena i Nagradom hrvatskog glumišta, jedinom strukovnom nagradom u području kazališta, i to u kategoriji najbolje dječje ili lutkarske predstave.

Be social

Komentari