Glazba

Najava: Overflow u Tvornici promovira novi album!

Vrijeme čitanja: 2 minute

overflow-big-5Novi album grupe Overflow “Overflow & Miškina” upravo je stigao u CD shopove, taman na vrijeme da fanovi nauče pjesme prije velikog koncerta u Tvornici kulture, u subotu 19. listopada.

Sedmi album Overflowa prvi je na hrvatskom jeziku i u izdanju Dallas Recordsa, a na njemu su uglazbili poeziju iz opusa jednog od najvećih hrvatskih pjesnika – Mihovila Pavleka Miškine.

Album ima nešto drugačiju pozadinu od uobičajene jer uglazbljivanje poezije zaista je rijetkost. Na dosadašnjim albumima stihovi su nastajali kao dio cjelokupnog stvaranja pjesama, bili su autorski i na engleskom jeziku. Raditi glazbu za već napisane tekstove, a posebno za poeziju napisanu na hrvatskom jeziku bilo je novo i neistraženo područje za Overflow.

Grupa Overflow na domaćoj, ali i svjetskoj punk rock sceni prisutna je više od 20 godina koliko je prošlo od njihovog epohalnog debija “Through Department Store” i nasljednika “Dorothy” s istoimenim singlom koji ih je katapultirao u sam vrh tadašnje indie scene. Uslijedila su još četiri albuma: “Extremely Perverted Fantasies Of The Mad Milkman’s Disordered Mind”, “Unbreastfed 69”, “Live at… Parties” i sjajan “Hit Me” iz 2011. koji se izdvojio kao jedan od najboljih domaćih albuma posljednjih godina.

Odlični albumi i još bolji live nastupi stvorili su od Overflowa veliku koncertnu atrakciju, mašinu koja uživo melje sve pred sobom i koja može stajati na pozornici ravnopravno sa mnogim velikim svjetskim imenima. Tijekom godina put ih je odveo na velike festivale poput Szigeta, Exita, Frequencyja i SXSW-a, a nastupali su uz prvoligaše poput Beastie Boysa, Queens Of The Stone Age, Placebo, Pixies, NOFX, Lagwagon, The Exploited, itd.

Ulaznice za koncert Overflowa nalaze se u prodaji po cijeni od 35 kn, dok će im cijena na dan koncerta iznositi 45 kn. Ulaznice se mogu kupiti na službenim prodajnim mjestima Entria I na www.entrio.hr.

Koncert grupe Overflow organizira Tvornica kulture.

Be social

Komentari