Glazba

Najava – Punk cirkus stiže u Zagreb!

https://www.facebook.com/theadicts
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
https://www.facebook.com/theadicts
https://www.facebook.com/theadicts

Osnovani još davne 1975. iz mora punk bendova Adictsi su se izdvojili sa svojim clockwork orange inspiriranim imiđem te nešto luckastijim pristupom stvaranja glazbe od svojih žanrovskih kolega. Kada je u osamdesetima Engleskom punk scenom zavladala svojevrsna uniformiranost (u glazbenom, a i modnom smislu), Adictsi su nudili jednu šarenu alternativu koja ubrzo dobila svoju hordu obožavatelja. Zbog velikog uspjeha pjesme Bad Boy na top ljestvicama na Adictse bacaju oko major labeli, pa tako pod uvjetom da ime promijene u ADX (malo manje negativnih konotacija) bend potpisuje za Sire. No nakon samo dva singla bend odustaje od plivanja glavnim tokom i potpisuje za nezavisni Razor Records. Tokom godina kombinirali su razne stilove, pa i razne instrumente (klavijature, violine), no nikad nisu odustali od prefiksa punk benda.

Predvođeni karizmatičnim Keith “Monkey” Warrenom, Adictsi su prava poslastica za vidjet uživo jer njihovi nastupi često uključuju konfete, šljokice, balone, lopte za plažu… Uglavnom kako i naslov kaže, pravi punk cirkus!

Koncert će se održati 8.4.2014. u Tvornici, a karte se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 80kn u Dirty Old shopu (Tratinska 18), a na ulazu će koštati 100kn.

 

Be social

Komentari