Glazba

Najava: Švedski post-rockeri EF dolaze u KSET

Foto: facebook.com/EF
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com/EF
Foto: facebook.com/EF

U posljednjem izdanju prije “umirovljenja” koncertni program InDieKSET dovodi nam u ponedjeljak, 28. listopada, jedan od najhvaljenijih europskih DIY post-rock bandova, švedski EF.

Radi se o jednom vrhunski glazbeno dotjeranom projektu koji obara s nogu sve koji uživaju u kvalitetnoj glazbi. Za sve fanove Mogwai, Explosions in The Sky, Sigur Ros ili Cult Of Luna, riječ je o bandu koju je svoju desetogodišnju karijeru okrunio veličanstvenim ovogodišnjim albumom “Ceremonies”, čije ime nosi i njihova turneja.

Iako je kroz godine evoluirao iz teško distorziranog gitarskog izričaja u mnogo bogatiji, više tekstualni pristup, s bogatim melodijama i harmonijama, EF je uvijek zadržavao svoju hardcore DIY etiku, te je nakon 16 turneja okupio veliku bazu fanova diljem Europe i Azije!

Kao predgrupa, večer će otvoriti zagrebački Lonely Passengers – rock-kolektiv iz Zagreba koji je nastao početkom 2008. godine. Glazba koju stvaraju reflektira prekomjernu konzumaciju psihodelije, indieja, progressive rocka, disca.

Ulaz u KSET otvoren je od 21:00 sati, a upad za ovakav post-rock spektakl je samo 35 kuna.

Be social

Komentari