Izvedbene umjetnosti

Najava – Varijacije o osjetnom: Nova plesna predstava u Domu HDLU

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: Press
Foto: Press

Jedna od najistaknutijih autorica nove generacije hrvatske suvremene plesne scene Marjana Krajač predstaviti će sredinom listopada svoj najnoviji plesni rad naziva “Varijacije o osjetnom”. Premijera predstave održati će se u subotu 18. listopada, s početkom u 14 sati u Domu HDLU u Zagrebu.

Nastavljajući istraživati prirodu plesa, njegovu istovremenu složenost i fragilnost, čiji je gradivni materijal tek toliko prisutan da bi u sljedećem trenutku bespovratno nestao, ovaj komad je minimalistička plesna izvedba između pokreta, zvuka i prostora. Ovaj trosatni rad u izvedbi pet plesnih umjetnica, koncipiran je kao suptilni poziv za ulazak u slojevito izvedbeno vrijeme, postepeno razlažući bogatu teksturu različitih plesnih svjetova.

Rad “Varijacije o osjetnom” nastajao je na nizu umjetničkih rezidencija u renomiranim izvedbenim institucijama Uferstudios u Berlinu (Njemačka), Santarcangelo dei Teatri (Italija) te Zagrebačkom plesnom centru. Realiziran je uz podršku Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH, Zagrebačkog plesnog centra, Hrvatskog instituta za pokret i ples te Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a u produkciji umjetničke organizacije Sodaberg koreografski laboratorij.

Predstavu će izvesti plesne umjetnice Lana Hosni, Irena Mikec, Katarina Rilović, Irena Tomašić i Mia Zalukar, zapažene i perspektivne izvođačice mlađe generacije. Nakon premijere 18. listopada, predstava će se održati 19., 20., 21. i 22. listopada u 14 sati, također u Domu HDLU.

Be social

Komentari