Glazba

Najava: ZG JAM (Zagreb Jazz Appreciation Month) za sve ljubitelje jazza

Vrijeme čitanja: < 1 minuta
jam
Foto: facebook.com/ ZG jam

Svim ljubiteljima jazza travanj zasigurno donosi posebno zadovoljstvo- zagrebački mjesec jazza pod nazivom ZG JAM (Zagreb Jazz Appreciation Month) koji ove godine obilježava 5 godina postojanja. Najavljeni su brojni koncerti i jam sessioni, a otvorenje će se održati večeras u Vip clubu, u samom centru Zagreba, koncertom hrvatskih jazz vokalistica: Zdenke Kovačiček, Maje Savić, Lele Kaplowitz ,Valerije Nikolovske te pratećeg benda koji čineJoe Pandur (gitara), Viktor Lipić (klavir), Zvonimir Šestak (kontrabas) i Borko Rupena (bubnjevi).  Vip je poznat kao jedna od nekoliko lokacija u Zagrebu gdje barem jednom tjedno možete posjetiti kvalitetnu jazz svirku. Tako će ove godine, u sklopu ZG JAM-a otvoriti vrata Jazzarelli, odnosno jazz večerima koje će se održavati u Vipu svakog utorka.

Sam naziv Jazzarella preuzet je i inspiriran dobro poznatim festivalom All Women Festival Jazzarella koji se održava u Vipu već 5 godina , a koji stavlja naglasak na žensku stranu jazza. Tako će i Jazzarella utorkom biti posvećena uglavnom girl-poweru u jazzu, gdje će svi posjetitelji moći uživati u kvalitetnoj svirki i najljepšim glasovima hrvatske jazz scene.

Osim koncerta, održat će se i otvorenje izložbe fotografija pod nazivom “ZG JAM retrospektiva” gdje će posjetitelji moći pogledati fotografije od prethodnih ZG JAM Photo Hunting Survivora.

Početak je večeras u 21h u Vip clubu, ulaz je slobodan, a svi ljubitelji dobrog jazza su dobrodošli.

Be social

Komentari