Glazba

Nakon 51 godine postojanja Rolling Stones prvi put nastupili na Glastonburyju

Foto: facebook.com/rollingstones
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/rollingstones
Foto: facebook.com/rollingstones

Treći dan odličnog britanskog festivala Glastonburya, obilježili su Mick i njegova ekipa, koji su nastupili, vjerovali ili ne, prvi puta u 43 godišnjoj povijesti najpoznatijeg svjetskog festivala, čime se ostvarila velika želja glavnog organizatora Micheala Eavisa. Ovaj ”headline set” privukao je veliku pažnju, budući da se smatra da je otprilike 170,000 vjernih obožavatelja došlo gledati rock ”djedice” na ”Pyramid Stageu”, vodećoj pozornici Glastonburya.

U svom nastupu Rolling Stonesi nisu razočarali, budući da su u dva i pola sata, koliko je trajao nastup, izveli neke od najpoznatijih pjesama iz svog ogromnog glazbenog opusa. Nastup je započeo s izvrsnim Jumpin’ Jack Flashom, a nedugo zatim i sa poznatom Paint It Black. Posebna atrakcija bila je izvedba slabo poznate pjesme Factory Girl (Edie Sedgwick anyone?), koja je za posebnu priliku preimenovana u Glastonbury Girl. Publika je također imala prilike čuti i novu pjesmu Rolling Stonesa, Doom and Gloom iz prošlogodišnje kompilacije GRRR!

Također, nastup je uključivao mnoga posebna gostovanja ostalih glazbenika, a posebno se izdvaja gostovanje bivšeg ”Stonesa” gitarista Micka Taylora, koji se pridružio Keithu, Micku i ostalima na izvedbama pjesama Can’t You Hear Me Knocking, Midnight Rambler i 2000 Light Years From Home. Tijekom nastupa i Keith Richards se odvažio odraditi vokalske zadatke, pa je tako posebno za ovu priliku otpjevao pjesme You Got The Silver i Happy. Posljednja pjesma ”seta” bila je Brown Sugar, ali su se ”Stonesi” vratili ponovno na pozornicu kako bi odsvirali bis.

Zanimljivo je kako je Jagger, kako bi se što bolje pripremio za nastup na ”Glastou”, smanjio svoje pričanje na samo dva sata dnevno, a kada je i pričao, pričao je samo u sekvencama od deset minuta. Mick je očito smatrao da je to najbolji način da se pripremi za ”headline set”. Također, Rolling Stones su prije svog nastupa proučili nastup Arctic Monkeys, kako bi saznali na koji način današnji klinci oduševljavaju publiku, ali je sam Jagger rekao kako je bilo gotovo nemoguće ih vidjeti zbog velikih redova čak i u ”backstageu”.

Set lista:
Jumpin’ Jack Flash
It’s Only Rock ‘N Roll (But I Like It)
Paint It, Black
Gimme Shelter
Glastonbury Girl
Wild Horses
Doom And Gloom
Can’t You Hear Me Knocking
Honky Tonk Women
You Got The Silver
Happy

Miss You
Midnight Rambler
2000 Light Years From Home
Sympathy For The Devil
Start Me Up
Tumbling Dice
Brown Sugar

 

Bis:
You Can’t Always Get What You Want
(I Can’t Get No) Satisfaction

Be social

Komentari