novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Vizart

Nevjerovatno realistične slike Nathana Walsha

Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: screenshot / Nathan Walsh
Foto: screenshot / Nathan Walsh

Nathan Walsh britanski je slikar koji svojim nevjerovatno detaljnim djelima odaje počast velikim gradovima kao što su New York i Chicago. Za razliku od drugih modernih realističnih slikara, Walsh se ne oslanja isključivo na kameru prilikom izrade svojih slika. Za jednu sliku stvori čak stotinjak skica kako bi vjerno prikazao urbanu sliku grada, a za taj proces mu je potrebno otprilike četiri mjeseca.

Foto: screenshot / Nathan Walsh
Foto: screenshot / Nathan Walsh

Naporan rad isplati se – rezultat su živahne, nevjerovatno kompleksne slike, koje Walsh na svojoj web stranici opisuje slijedećim: “Fasciniran sam gradom, njegovom vizualnom slojevitošću, i konstantiom promjenom. Slikam kako bih zaustavio djelić tih promjena  na platnu i vizualizirao iskustvo življenja u gradu.” Tokom ove godine, Walsh će otvoriti izložbu svojih radova u njujorškoj galeriji Bernarducci Meisel. Ovaj umjetnik je i ljubitelj tehnologije pa je surađivao na izradi aplikacije Repentir, koja bi korisnicima omogućila pogled na razne faze stvaranja slike.

Be social

Komentari