nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Glazba

Nova glazba: Luna mea, Tibor, Nina Romić i drugi

NOVA GLAZBA
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova godina, nova glazba! U poznatom formatu u 2023. godini nastavljamo na tjednoj bazi predstavljati najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije, ali uz par noviteta.

Glasovanje za singl tjedna od sada traje od subote do subote, a svaki redakcijski pobjednički singl tjedna ući će u izbor za singl mjeseca, koji će dalje izglasati naša glazbena redakcija. Izvođače s pobjedničkim singlom mjeseca ćemo ugostiti u brzopoteznom intervjuu, a njihov singl automatski ulazi u konkurenciju za singl godine.

Da ne bi ispalo da vaši glasovi nemaju neku daljnju svrhu, glasove publike u tjednom glasovanju također ćemo zbrajati i pobjednik će biti proglašen. Pratit ćemo glasove iz mjeseca u mjesec, a na kraju godine ćemo objaviti anketu za singla godine po izboru publike. I vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Ovog tjedna za rubriku Nova glazba snage će odmjeriti Nina Romić, Marko Bošnjak, Luna Mea, Tibor, Seed Holden i Detmeć.

Ovotjedna nova glazba – domaći i regionalni singlovi

Nina Romić – Jedini dom

Jedinstvena kantautorica Nina Romić singlom Jedini dom najavljuje peti studijski album „Jezero”. Album je osmišljen kao osobna priča o uronu ispod površine i pronalasku vlastitog svjetla. Nastao je u čarobnom ambijentu pokraj rijeke u mjestu Vodostaj, u blizini Karlovca, u studiju producenta Silvija Bočića, poznatog po suradnji s Tonijem Starešinićem, Mangrooveom i Darkom Rundekom.

Marko Bošnjak – Spokojan

Marko Bošnjak objavio je treći singl Spokojan. Emotivna pjesma sadrži etno elemente u eksperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji suradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom).

Luna Mea – Magla

Nakon što su u ožujku 2021. godine objavili svoje prvo EP izdanje „Dah”, electro-pop duo Luna mea (Tihana Šmit i Martin Peica) predstavili su dva nova singla Pola mene i Magla. Meni se osobno više svidio singl Magla, pa se s tom pjesmom družimo u prvom novogodišnjem izdanju nove glazbe. Duo je najavio rad na novom EP-u.

Tibor – Nesretnik

Tibor Karamehmedović, autor, vokal i gitarist grupe Silente, nastavlja s predstavljanjem pjesama s drugog solo albuma i nakon najavnog singla Požalit se nekom otkriva novi singl Nesretnik. Njegov drugi album nosit će naziv „Požalit se nekom”, a očekujemo ga u prvom dijelu godine pod etiketom LAA.

Seed Holden – My Everything Is Yours

Valpovački kantautor s njemačkom adresom, Seed Holden (Ljudevit Ivić), objavio je novi sjetni singl pod nazivom My Everything Is Yours.

Detmeć – Tuđi grad

Rap-rock bend Detmeć vraća se u novoj formaciji i pjesmom Tuđi grad najavljuje period izdavanja svježeg materijala. Detmeć je nedavno doživio reorganizaciju svojih redova pa uz trojicu dosadašnjih članova (Karlo Ćavar – vokal, Hrvoje Pandžić – bubnjevi i Filip Kordovan – gitara i vokal) sada stoji i Mario Pavlić kao novi basist benda.

 

Ovotjednu Novu glazbu birala je Helena Kezerić.

Be social

Komentari