nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Glazba

Nova glazba: Deenoise, Ministranti, Helem Nejse i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova godina, nova glazba i puno najava punkrvnih albuma za 2022. godinu od poznatih i novih imena.

Nova glazba svakog tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaće snage ovog tjedna odmjerit će Barbara Munjas, Deenoise, MrLee & IvaneSky feat. Prlja (Let 3), Ministranti i Helem Nejse.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Barbara Munjas – I Will Be Standing

Bivša pjevačica dugovječnih istarskih Gustafa godinama nas časti osebujnim singlovima, ali posljendja su tri nešto drukčija. Engleski je njezin novi jezični kod izražavanja, ali to ne znači da se prepušta glazbenim trendovima i aktualnim strujama. Na trećem najavnom singlu I Will Be Standing nadolazećeg albuma Barbara slavi istarsku glazbenu tradiciju i poigrava se vokalima na neobičan način suprostavljajući ih glazbenoj podlozi.

Deenoise – Not in the Mood

Novo ime na sceni koje uopće ne djeluje kao domaće. Deenoise  nakon singla Blood Vessel kojim se predstavio publici u samostalnom formatu, istoj pjeva o gorućem problemu duševnog zdravlja, čime nagovještava temu svog prvog samostalog albuma All In My Head”. Iza ovog autorsko-producentskog projekta stoji Dino Seferović, koji se u proteklih deset godina glazbene aktivnosti istaknuo kao autor i frontmen zagrebačkog garage-rock benda Achromatic Attic. U želji za novim glazbenim izričajem, započeo je projekt Deenoise, u kojem se okreće istraživanju i novom zvuku.

MrLee & IvaneSky feat. Prlja (Let 3) – Tvoje su priče Eiffelov toranj

Mrle i Prlja ne moraju zajedno raditi samo u kultnom Letu 3. Ovaj je put Prlja, vokal Leta 3,  gost glazbenog projekta MrLee&IvaneSky. Dok je Mrle zaslužan za bas, kompoziciju i produkciju, Prlja svoj bariton komplementira titravom glasu Ivanke u pjesmi o trzanju iz stanja duhovne paralize. Navikli smo na izvrsnost rada ovih glazbenika koji su najbolji kad rade – međusobno.

Ministranti – Rock je mrtav

Dok mačke nema, miševi kolo vode. I dok Prlja i Mrle rade na rukavcima Leta 3, u slične se vode upustio gitarist benda Dražen Baljak. Čovjek je okupio je Ministrante s Robertom Šušom (vokal), Voljenom Korićem (bubnjevi) i Vedranom Vučkovićem (bas gitara) s kojima predstavlja old skul stvar Rock je mrtav. Očekuje nas uskoro i istoimeni album tijekom 2022. godine, a nadamo se da će sami svoje proročanstvu pobiti i održati rock na životu. 

Helem Nejse – Guramo tu priču

Koronavirus je mnoge glazbenike usporio i osakatio, ali ne i Sarajlije Helem Nejse. Trojac je u zastoju bio prilično dinamičan i radio je na svom četvrtom studijskom izdanju najavljenog singlom Guramo tu priču. Singl je dobio noirovsko-popartistički spot u maniri eksploatacijskog filma. Besprijekorno izbacivanje rima sinkronizirano zaraznim ritmom u ovoj pjesmi po nama je jedno od najsnažnijih ostvarenja repera iz susjedstva.

 

Be social

Komentari