Glazba

Nova glazba: Kawasaki 3P, Ivana Kindl, Orvel, Auguste, Phaneron i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 3 minute

Možda je prerano urlati „BOŽIĆ“, definitivno nije prerano urlati „TRUMP“ koji je ukrao Božić Amerikancima, ako vjeruješ u priče za malu djecu. Kako god da okeneš bliži se kraj svijeta, ali neće on nigdje bez dobrog ‘soundtracka’. Pa zato roditelji, djeco i omladino (još jedan koji je ukrao Božić) – krenimo.

Domaća i regionalna glazba
Kawasaki 3p & Indigo – Udomi me

„Je li itko ikad bio u kavezu?“ Mi u Ziheru se nadamo da niste i ne biste ni trebali. Kawasaki 3p i Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo snimili su promotivni video spot s ciljem udomljavanja i svesrdne pomoći napuštenim psima. Humanost je vrlina, a još k tome spot i pjesma su vrlo zabavni. Više informacija o tome kako pomoći ovim čupavim stvorenjima možete naći na facebook stranici Udruge.

Auguste – Prosinac

Dame iz benda Auguste su predvodnice i za sada jedine članice žanra ‘ogoljeni pop’, a najavljuju melankoliju nadolazećih praznika baladom Prosinac. Gordana Marković i Ivana Lulić stvaraju glazbu od 2012. godine, a od kada su im se pridružili prateći momci Jerko Jurin, Tomislav Leko, Marko Radić i Gordan Dragić ‘ogoljeni pop’ su zaogrnule bogatim aranžmanima i krenule u pohod na osvajanje publike.

Ivana Kindl – Najbolje

Potpuno drugačiji uvod u hladnije dane odabrala je ljubičasta Ivana Kindl, okružena klincima s kvarta i šarenim garažnim vratima. Ova virtuozna izvođačica odlučila se pobrinuti za ples, veselje i optimizam i sve je to ubacila u novi spot za pjesmu Najbolje.

Phaneron – Moje riječi

Nakon pozitivne Ivane Kindl, dečki iz rock benda Phaneron odabrali su pomalo pesimističan početak, ali i dalje pozitivan ishod kao temu za drugi singl s najavljenog EP-ja “Kreni Dalje”. Ovi energični momci dokaz su da hrvatski grunge rock nije mrtav, bori se. Morate poslušati pjesmu da shvatite.

Orvel – Puls

Puls je prvi singl s nadolazećeg drugog studijskog albuma “DIV” indie pop benda Orvel. Nakon debitantskog albuma “Dani” dance elektronika odsvirana na rock instrumentima je njihov novi glazbeni smjer kretanja.

The Cyclist Conspiracy – Virility

Majstori čudnih i začudnih kombinacija, virtuozi na instrumentima i gužva na pozornici iz Srbije krije se pod imenom The Cyclist Conspiracy. Upravo su objavili spot za singl sa svježe objavljenog EP-ja “Mashallah plan – Virility“. Morate ih poslušati da bi vjerovali, a ako i dalje ne vjerujete pratite im kretanje i pogledajte ih uživo.

Strani noviteti
Mø – Drum

Tko još nije čuo za kraljicu ljeta , možda je ipak stao u Karlovcu i udomio psa. Ova iznimno talentirana djevojka iz Danske snimila je video spot za singl Drum, drugi po redu s iščekivanog studijskog albuma koji bi svjetlo dana trebao ugledati još ove godine. Pjesmu je između ostalih pomogla napisati i Charli XCX zajedno s još četvero drugih ljudi, a u spotu je nekako još uvijek ljeto. Pravo malo božićno čudo.

Amanda Bloom – Seeds of Life

Možda djeluje bizarno, ali kambodžanski Maksim Mrvica pjeva i snima albume, odaziva se na ime Amanda Bloom i zvuči kao Alanis Morissette u ulozi Mulan iz istoimenog Disneyevog filma. Vrlo prigodno, i čudno.

Damien Rice – Back to Her Man

Izvanredna Back to Her Man za nikad prežaljenog i uvijek fatalnog Leonarda Cohena. To može samo Damien Rice.

John Mayer – Love on the Weekend

Ništa nova! Ništa nova! John Mayer najavljuje novi album pjesmom koja nas vozi kabrioletom po Americi pred kraj ljeta. Poslušaj pa prosudi!

Metallica – Confusion

Metallica ima novi album. “Hardwired… To Self-Destruct” je njegovo ime, a Confusion je odabrani singl s, iznenađenja li, pomalo ratnim video spotom. Kad funkcionira zašto mijenjati.

The Lumineers – Sleep on the Floor

Sleep on the Floor je jedan dobar video spot. Nije bitno što mislite o himničnim pjesmama ovih nomadskih romantika, The Lumineers su napravili spot za pjesmu s novog albuma “Cleopatra” koji obavezno morate pogledati i barem nakratko promijeniti perspektivu.

White Lies – Morning in LA

Neka vas ne zbuni naslov pjesme s nedavno objavljenog albuma “Friends“. White Lies, instant kultni britanski muzičari, i dalje su podosta pesimistični, ali to rade iznimno veselo. Trenutno privode kraju europski dio promotivne turneje pa ukoliko niste u prilici otputovati u Veliku Britaniju ili Grčku, morat ćete iskušati sreću sa američkom viza vilom i svima omiljenim narančastim krivcem za neuspjele božićne kolače.

Novu glazbu ovoga je tjedna birala Elena Japundžić.

Be social

Komentari