Glazba

Nova glazba: Entropist, Gina, Po’ Metra Crijeva i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova godina, nova glazba! U poznatom formatu u 2023. godini nastavljamo na tjednoj bazi predstavljati najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije, ali uz par noviteta.

Glasovanje za singl tjedna od sada traje od subote do subote, a svaki redakcijski pobjednički singl tjedna ući će u izbor za singl mjeseca, koji će dalje izglasati naša glazbena redakcija. Izvođače s pobjedničkim singlom mjeseca ćemo ugostiti u brzopoteznom intervjuu, a njihov singl automatski ulazi u konkurenciju za singl godine.

Da ne bi ispalo da vaši glasovi nemaju neku daljnju svrhu, glasove publike u tjednom glasovanju također ćemo zbrajati i pobjednik će biti proglašen. Pratit ćemo glasove iz mjeseca u mjesec, a na kraju godine ćemo objaviti anketu za singla godine po izboru publike. I vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Ovog tjedna za rubriku Nova glazba snage će odmjeriti Entropist, Gina, Kevlar Bikini, One Possible Option i Po’ Metra Crijeva.

Ovotjedna nova glazba – domaći singlovi

Po’ Metra Crijeva – Prokjeti Pust

Riječki ča metalci Po’ Metra Crijeva objavili su singl Prokjeti Pust, koji će se naći na albumu „Boškarin 4” koji izlazi u travnju. Bend kroz svoj izričaj želi publiku upoznati s primorskim izričajem kroz mješavinu metala i tradicije. U pjesmi je korištena Istarska ljestvica i sopile, čije je sviranje “na tanko i debelo” dio zaštićene UNICEF-ove nematerijalne kulturne baštine, a spotom dominiraju tradicionalne nošnje s otoka Krka od kojih se posebno ističu bogato ukrašene ženske nošnje poznate po kompleksnim krojevima i eklektičnom kombinacijom boja, te ples “tanac”.

Entropist – Tiān Guān

Entropist je tročlani instrumentalni bend iz Rijeke koji od 2018. godine spaja doom, sludge, post metal i psihodelični rock u potrazi za balansom između glasnih i teških i nježnih i tihih dijelova. Svoj album prvijenac „Entropist” objavili su prije par dana, a u novoj glazbi slušamo Tiān Guān.

Kevlar Bikini – Flirting With Nihilism

Kevlar Bikini, zagrebački hardcore trio, objavio je spot za pjesmu Flirting With Nihilism, osmi singl s najnovijeg albuma „OPT-OUTism”. Video je snimljen na rubnim područjima Zagreba, a sve od režije i snimanja do montaže obavio je sam bend.

Gina – U Mojim Tajnim Notama

Gina Damjanović je predstavila pjesmu U mojim tajnim notama, s kojom će nastupiti na 70. Zagrebačkom festivalu. Tekst i glazbu pjesme potpisuju Gina i Marko Bratoš, a na aranžmanu je uz njih sudjelovao Nikša Bratoš.

One Possible Option – Earth INC.

Riječki rock bend One Possible Option najavljuje drugi studijski album, koji će biti objavljen ovog ljeta, novim singlom Earth INC. Kao i do sada glazbu i aranžman pjesme potpisuje cijeli bend, a tekst su pisali Zdravko i Deni Kasapović.

 

Novu glazbu bira Helena Kezerić.

Be social

Komentari