Glazba

Nova glazba: My Buddy Moose, Gužva u 16-ercu, Porto Morto, Ana Opačak i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Blagdanska strka je iza nas, ovo razdoblje između Božića i Nove godine sve nas nekako uspori. Tako u ovotjednom pregledu nove glazbe, noviteta ima tek na kapaljku. Dok nam je ova godina na odmaku odnijela mnoge glazbene legende čija će glazba zauvijek ostati dio nas, pogledajte tko se već lagano počeo pripremati i što se najavljuje za 2017.

Domaći i regionalni glazbeni noviteti
My Buddy Moose – Terrible Place

Tjedni pregled domaćih noviteta započinjemo riječkom americana/indie rock skupinom My Buddy Moose i njihovim singlom Terrible Place kojim najavljuju novi album. Autor pjesme Luka Benčić navodi kako je riječ o lepršavoj stvari koja evocira nevinost 60-ih i san o Kaliforniji, a s druge strane ima jednu melankoličnu crtu koja proizlazi iz naše svjesnosti o prolaznosti života.

Porto Morto – Zrak

Zagrebački sastav Porto Morto počastio nas je videom za pjesmu Zrak sa svog debitantskog albuma “Porto Morto” objavljenog u vlastitom izdanju početkom prosinca preko bandcamp-a. Njihovu glazbu nezahvalno je smjestiti u samo jedan žanr, najbliži opis bio bi progresivna i konceptualna pop glazba. Uvjerite se sami.

Gužva u 16-ercu – Slabo do umjereno normalno

Osječki punk-rockeri Gužva u 16-ercu izbacili su novu pjesmu i video. Slabo do umjereno normalno najavljuje novi studijski album koji bi trebao izaći 2017. Za one nestrpljive, možete ih poslušati uživo već 20. siječnja u Vintage Industrial Baru povodom prvog Ferragosto Winter Jam-a.

Ana Opačak – Bam Bam

Mlada Splićanka Ana Opačak predstavila je pjesmu Bam Bam na 19. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku. Ovih dana režirala je i crno-bijeli spot kojim nas vodi iza kulisa, u studio, tamo gdje nastaje čarolija kada se iz nota i riječi rađa nešto novo. Krajem siječnja nastupa na 64. Zagrebačkom festivalu  s pjesmom Daj sad opet.

Frenkie, Kontra i Indigo – Jaranstva

Trojac Frenkie, Kontra i Indigo izbacio je četvrti singl Jaranstva s albuma “Putanja”. Spot na slikovit način prikazuje prva iskustva sa alkoholom, sniman je u Tuzli, a redatelj je Vedran Haračić.

Manntra – Snaga

Industrijski folk metalci Manntra objavili su novi singl Snaga kojim najavljuju nadolazeći album. Snaga obrađuje temu prijateljstva i ljubavi, a pjesmu je uvrštena i na 64. Zagrebački festival.

S.A.R.S. – Tvoj čovek

Novi spot imaju i S.A.R.S. Tvoj čovek treći je singl s još aktualnog uratka “Poslednji album”. Na pjesmi Tvoj čovek ponovljena je suradnja sa poznatim srpskim tekstopiscem, Tadijom Dimitrijevićem, s kojim je bend već udružio snage na Praštaj koja zatvara treći album “Kuća časti”.

Strani glazbeni noviteti
Nine Inch Nails – Burning Bright (Field on Fire)

Nakon tri godine pauze, Trent Reznor ponovo se posvetio Nine Inch Nails-ima. Ovih dana izdali su novi EP “Not the Actual Events”, nastao u suradnji s Atticus Rossom, a Burning Bright (Field on Fire) odabran je kao prvi singl.

John Garcia – Kylie

U iščekivanju akustičnog solo albuma “The Coyote Who Spoke in Tongues” koji bi trebao izaći 27. siječnja, frontmen legendarnog Kyussa John Garcia objavio je novu pjesmu Kylie. Da si skratite vrijeme do izlaska albuma, škicnite ovaj napeti, gotovo filmski spot.

Crystal Fighters – Good Girls

Novu pjesmu i spot imaju i Crystal Fighters. Good girls drugi je singl s aktualnog albuma “Everything is my Family”.

Anthrax – Suzerain

Završavamo u žestom tonu heavy i thrash metala. Suzerain četvrti je singl Anthrax-a skinut s njihovog jedanaestog studijskog uratka “For All Kings”.

Novu je glazbu ovaj tjedan birala Monika Bračević.

Be social

Komentari