Istaknuto
05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

23.07.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nekoliko frendova je išlo slušati Deathhammer na Black Silesia festival u Poljsku. Novi Immolation je i dalje u vrhu death metala, ali nisam se uspio zakačiti. Le Dom je nastupio u Attacku u organizaciji No Balancea. Kad će opet neka korona da se malo smanji učestalost koncerata?

Glazba

Nova glazba: Ida Prester, Gatuzo, Maali, dno. i drugi

29.04.2020. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Metak ima bend Šajzerbiterlemon.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Ida Prester, Gatuzo, Maali, dno. , The Marshmallow Notebooks, The Extraordinary Farm Art Ensemble i ElSea.

Strane preporuke za slušanje su The Rolling Stones, Alanis Morisette, Parov Stelar, Evanesence i Serj Tanakian.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Dodijelite glas svom favoritu i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Ida Prester – Dodir

Dodir je novi singl koje je predstavila Ida Prester, autorica teksta, glazbe i videa za pjesmu. Aranžman ovog puta potpisuje Pocket Palma. U izradi spota su sudjelovali Marko Cerketa, Nevena Trutin i Vladimir Miladinović.

Gatuzo – Što to govori o nama

Što to govori o nama novi je singl kojim Gatuzo najavljuju svoj šesti studijski album u petnaest godina djelovanja. Zagrebački trojac radio je na produkciji pjesme snimljene u studiju JBdB.

Maali – Fall

Mate Picukarić (Dementronomes) aka Maali  predstavio je svoj prvi singl Fall. Animaciju za pjesmu napravila je Stella Hartman.

dno. – Milost u blatu

Davor Novosel autor je teksta i glazbe za Milost u blatu, novu pjesmu alternativaca dno. koji su kao bend odradili aranžman. Producent je Damir Strugi Ostrugač, a Igor Čoko dao je fotografiju.

The Marshmallow Notebooks – Fridays

Matija Habijanec autor je pjesme Fridays, trećeg najavnog singla The Marshmallow Notebooks za novi album „Destruction LP”, a Josip Visković zaslužan je za spot.

The Extraordinary Farm Art Ensemble – Country Boy

Karlovački kantautor Ichabod i australski glazbenik Christian Nicolescu djeluje zajedno kao The Extraordinary Farm Art Ensemble. Country Boy je njihov novi autorski singl, a spot za pjesmu je snimio Pavle Kocanjer.

ElSea – Grol

ElSea je sedamnaestogodišnjakinja iz Pule i objavila je svoj drugi singl Grol. ElSea i Little Gnome potpisuju tekst, glazbu i aranžman. Morena Sinčić autorica je fotografije korištene za vizualnu podlogu.

 

Strana glazba – preporuka za slušanje

The Rolling Stones – Living In A Ghost Town

Veliki The Rolling Stones objavili su pjesmu Living In A Ghost Town. Prvi je to njihov novi materijal objavljen nakon osam godina.

Alanis Morissette – Diagnosis

Diagnosis je još jedan najavni singl s albuma „Such Pretty Forks in the Road” kojeg će Alanis Morissette objaviti ovog petka, 1. svibnja.

Parov Stelar – Piano Boy

Piano Boy se nalazi na drugom albumu trilogije „Voodoo Sonic Part 2” kojeg je Parov Stelar objavio prije nekoliko dana.

Evanesence – Wasted On You

Evanesence će ove godine objaviti novi album „Bitter Truth” a na njemu će se nalaziti Wasted On You.

Serj Tanakian – Hayastane

Serj Tanakian (System Of A Down) uglazbio je stihove armenskog premijera i otpjevao Hayastane, a zaradu će donirati borbi protiv virusa u Armeniji.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

(Visited 858 times, 1 visits today)

Komentari