Istaknuto
05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

23.07.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nekoliko frendova je išlo slušati Deathhammer na Black Silesia festival u Poljsku. Novi Immolation je i dalje u vrhu death metala, ali nisam se uspio zakačiti. Le Dom je nastupio u Attacku u organizaciji No Balancea. Kad će opet neka korona da se malo smanji učestalost koncerata?

Glazba

Nova glazba: The Black Room, kids from the sky, Nipplepeople i drugi

03.07.2019. Glazbena redakcijaFoto: Unsplash / Edit: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Pobjednički singl prošlog tjedna je Pustota/Žedan zagrebačkog dua Fauna.

Domaće snage ovog tjedna odmjerit će M.O.R.T., The Black Room, Aklea Neon, Nipplepeople, Krešo Bengalka, kids from the sky i Brain Holidays.

Preporuke za stranu glazbu su Michael Kiwanuka & Tom Misch, The Hives, Sharon Van Etten, Fontaines D.C. i Thom Yorke.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Pomaknite svog favorita na vrh liste i donesite mu vječnu slavu!

Domaća glazba

Strana glazba – preporuka za slušanje

Michael Kiwanuka & Tom Misch – Money


Britanski kantautor ugandskog porijekla Michael Kiwanuka uskoro će nastupiti na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku (10. srpanj), a Money je njegov friški singl na kojem mu se pridružio talentirani gitarist Tom Misch. Dosad je izdao dva studijska albuma, “Home Again” iz 2012. i “Love & Hate” iz 2016. godine.

The Hives – Good Samaritan


Nakon I’m Alive švedski garažni rokeri The Hives predstavljaju brzu i punkersku pjesmu Good Samaritan. Oba singla producirao je Dave Sardy (LCD Soundsystem, Marilyn Manson).

Sharon Van Etten – No One’s Easy To Love


No One’s Easy to Love još je jedan singl američke kantautorice Sharon Van Etten skinut s odličnog albuma Remind Me Tomorrow” koji je izašao početkom godine.

Fontaines D.C. – Sha Sha Sha


Irski post-punkeri Fontaines D.C. ove su godine izdali hvaljeni debitantski album Dogrel” (iako meni ni blizu prvijencu srodnih im Idlesa od prije dvije godine), a Sha Sha Sha njihov je najnoviji singl.

Thom Yorke – Not The News


Thom Yorke objavio je treće solo izdanje “Anima“. Album prati i istoimeni kratki film koji se prikazuje na Netflixu. Kao najavni singl izabran je Not The News.

Novu glazbu ovaj je tjedan birala Monika Bračević.

(Visited 3.313 times, 1 visits today)

Komentari