nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Glazba

Nova glazba: Kozmodrum, Turisti, One Dread i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna je pjesma Captain Morning benda Achachak.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Kozmodrum, Turisti, One Dread, Edo Maajka ft Vojko V i Buda i Špurijus.

Strane preporuke za slušanje su Willow, Jack Savoretti, Jorja Smith, Ed Sheeran i King Gizzard & The Lizard Wizard.

Domaća i regionalna glazba

Kozmodrum – Povratak na parni pogon

Zagrebački Kozmodrum su friško objavili istoimeni album na kojem se nalazi Povratak na parni pogon. Pjesma Janka Novoselića snimljena je u Kramasonik studiju, a Ivan Blažetić Šumski autor je artworka.

Turisti – Radostan dan

Radostan dan je obrada (EKV) koju su riječki Turisti snimili u novom ruhu. Igor Mandić režirao je spot koji ima posebnu priču – započet je prije deset godina a glavna protagonistica Seka je slijepa osoba i nikada neće vidjeti spot.

One Dread – Remembering

Zagrebački reggae/ dancehall bend One Dread objavio je svoj prvi autorski singl. Remembering ujedno ima i ulogu najavnog singla za nadolazeći studijski album.

Edo Maajka ft Vojko V, Buda – I Like To Dance

Edo Maajka, Vojko V i Buda snimili su ljetni singl I Like To Dance. U njemu je refren na engleskom a naći će se na albumu „Moćno” kojeg Edo najavljuje do kraja ove godine.

Špurijus – 4 Banke

Špurijus ima životnu priču 4 banke za koju glazbu potpisuje Ivica Božić a tekst Domagoj Božinović. Glazbeni producent je Saša Antić a redatelj spota Šimun Šitum.

 

Strana glazba – preporuke za slušanje

Willow – Lipstick

Willow je objavila još jedan najavni singl za album „Lately I Feel EVERYTHING” čiji je izlazak najavljen za 16. srpanj.

Jack Savoretti – Secret Life

Engleski kantautor i multiinstrumentalist Jack Savoretti objavio je album „Europiana” na kojem se nalazi i Secret Life.

Jorja Smith – Home

Home je još jedan singl s EP izdanja „Be Right Back” kojeg je Britanka Jorja Smith objavila u svibnju ove godine.

Ed Sheeran – Bad Habits

Ed Sheeran se nakon pauze u trajanju od dvije godine vratio na scenu novim light singlom Bad Habits.

King Gizzard & The Lizard Wizard – Dreams

Dreams je skinut s albuma „Butterfly 3000”, već drugog studijskog izdanja ove godine. King Gizzard & The Lizard Wizard prethodno su u veljači objavili „L.W”.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

Be social

Komentari